• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turundusjuht läheb ära

  Eelmisel nädalal pani arvutifirmas Microlink müügi- ja turundusdirektori ameti maha Janek Oblikas. Märtsis lahkusid turundusdirektori ametist Urmas Kõiv EMTst ja Margus Hunt Eesti Telefonist, luues oma marketingi konsultatsioonifirma. Mais ilmusid uudised, et endine Statoil Eesti turundusjuht Marko Allikson ja endine Sinebrychoff Eesti turundusjuht Rein Pakk on kumbki asutanud uue reklaamifirma.
  Kui paari aasta eest lahkusid firmadest reklaamispetsialistid, siis nüüd on järg turundusspetsialistide käes.
  Turundusjuhid liiguvad tegevjuhtide ametikohtadele või loovad oma firma. Lisada võib horisontaalkarjääri -- liikumise ühest firmast teise, vahel omal soovil, aga mõnikord ka nn vastastikusel kokkuleppel, kui töötajale pandud lootused pole end õigustanud.
  Võõrkeelse nimetusega marketing on Eesti firmades veel üsna segane ja tume maa. Spetsialistid kurdavad motiveerimatuse ja ideede vähese rakendamisvõimaluse ning tegevjuhtide konservatiivsuse üle. Tegevjuhid ei näe turundusspetsialistide kallist tööst tulu tõusvat.
  Kas firmajuhid peaksid enne sügist hakkama üksteise võidu turundustöötajate palka tõstma? Vaevalt see pikaajalist efekti annaks. Juhtkonna tasemel turundustöötajate brutopalk on 12 000--25 000 krooni kandis kuus. Urmas Kõiv, kelle juhitav konsultatsioonifirma plusspoolele pole veel jõudnud, usub, et paari kuu pärast on tema sissetulekud suuremad kui EMT turundusdirektorina. Kõivu hinnangul on turundusspetsialistid võitleja hingega ja orienteeruvad oma töös tulemusele. Sissetulekud võiksid küündida ka 30 000 kroonini, kuid põhipalga osa olgu minimaalne. Nii kaoks käärid tegev- ja turundusjuhi arusaamade vahel -- turundusdirektori tühi kõht on otseses sõltuvuses läbikukkunud turundusplaanidest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Henrik Ojamaa avaldab dividendidega finantsvabaduse saavutamise saladuse
Dividendiaktsiatega finantsvabaduse saavutamine on isegi profisportlase elu kõrval võimalik, avaldas professionaalne jalgpallur Henrik Ojamaa saladuse investor Toomase konverentsil.
Dividendiaktsiatega finantsvabaduse saavutamine on isegi profisportlase elu kõrval võimalik, avaldas professionaalne jalgpallur Henrik Ojamaa saladuse investor Toomase konverentsil.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.