• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar ringleb välismaal

  USA valitsusametnike hinnangul asub praegu ringluses olevast 405 mld dollarist 2/3 väljaspool Ühendriike. Umbes kolmveerand sellest 270 miljardist on 100dollarilistes rahatähtedes.
  USA rahaühik ei ole populaarne mitte üksnes anonüümsuse ja kompaktsuse tõttu, vaid samadel põhjustel, mille tõttu kunagi hinnati kuldmünte, ütles USA föderaalreservi rahapoliitika osakonna juhataja Richard D. Porter.
  Dollar on teiste valuutadega võrreldes tunduvalt likviidsem ja stabiilsem.
  Dollar voolab riiki tavaliselt majandusliku ja poliitilise murrangu ajajärgul ning jääb sinna tihti ka siis, kui kriis on üle elatud. Ainuüksi Venemaale voolas 1994. ja 1995. aastal vähemalt 20 miljardit USA dollarit aastas.
  1988. aastast alates on Euroopasse, eriti endistesse Nõukogude Liidu riikidesse ja selle naabermaadesse suundunud pool kõigist USAst välismaale voolanud dollaritest. 30 protsenti asub Kaug- ja Lähis-Idas ning ülejäänu Ladina-Ameerikas, peamiselt Argentiinas. AP-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.