• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Segadus aruannete esitamisega

  Ettevõtteregistri direktori asetäitja Tiit Ranne sõnul on aga mingil põhjusel 1996. a majandusaasta aruande esitanud tähtajaliselt alla poole mullu tegutsenud firmadest.
  Kehtiva korra järgi pidanuks kõik ettevõtted esitama hiljemalt 1. juulil 1996. a majandusaasta aruande asukohajärgsele äriregistrile. Nii 1995. a kui 1996. a ümberkujundatud ettevõtjad peavad esitama majandusaasta aruande äriregistrile, sinna kandmata ettevõtjad aga ettevõtteregistrile ja asukohajärgsele maksuametile.
  Voitka märkis, et vastu võetakse ainult trükitud ja korrektselt vormistatud majandusaasta aruandeid. Majandusaasta aruanne peab koosnema tiitellehest ja allkirjadest, tegevusaruandest, 1996. a kasumi jaotamise otsusest, audiitori järeldusotsusest ning raamatupidamisbilansist, kasumiaruandest ja lisadest. Maksuamortisatsiooni tabelit ja tuludeklaratsiooni äriregistrile esitada pole vaja. Need esitatakse ainult maksuametile.
  Majandusaasta aruande tiitellehel peab olema majandusaasta algus ja lõpp, ettevõtja ärinimi ja äriregistri kood, postiaadress, telefon, tegevjuhi nimi, põhitegevusala, audiitori nimi ja tema järeldusotsuse kuupäev.
  Raamatupidamise aastaaruandes esitatakse aruande majandusaasta ja sellele eelneva majandusaasta näitajad. Aruandeaasta andmed on vasakus veerus ja eelneva aasta omad paremas veerus.
  Voitka juhtis tähelepanu, et raamatupidamise aastaaruanne (bilanss, kasumiaruanne ja lisad) koostatakse Eesti kroonides komakohata, st ilma sentideta ja mitte tuhandetes kroonides. 1996. a majandusaasta algbilansi summad peavad olema võrdsed 1995. a majandusaasta lõppbilansi summadega.
  Koos majandusaasta aruandega tuleb Voitka sõnul esitada osanike nimekiri või üle 10% aktsiatega määratud hääli omavate nimeliste aktsiate omanike nimestik aruande kinnitamise seisuga.
  Majandusaasta aruande esitamata jätmise või valeandmete eest võib äriseadustiku järgi määrata kohustatud isikule trahvi 400 päevapalga ulatuses. Trahvi tasumine aruande esitamise kohustusest ei vabasta. Kui seda trahvi määramise järel ei tehta, võib määrata uue trahvi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.