10. juuli 1997 kell 22:00

Beeta Invest toodab nüüd aknaid

Tänavu 83 mln krooni (pool hinnast EVPdes) eest 51% ASi Estimpeks aktsiaid omandanud investeerimisfirma Beeta Invest käivitas pöördkallutatavate saksa tüüpi puitakende tehase, mille kuukäibeks prognoosivad omanikud miljon krooni.

Sel nädalal alustas Tallinnas tegevust AS Estimpeks Puit, mis on välja kasvanud erastatud emafirma Estimpeks puidutööstusest. Saksa ja Itaalia seadmetega firma valmistab siseturule pöördkallutatavaid puitaknaid ja muid oksavabast puidust konstruktsioone.

«Toote lõppviimistluse teevad kas tarbijad või meilt akna poolfabrikaate kokku ostvad väikefirmad,» selgitas ASi Estimpeks Puit juhataja Kalevi Paluteder. Tema sõnul on 5 mln krooni suuruse aktsiakapitaliga ja 20 töötajaga firmale Eesti konkurentsitihedas puitakende valmistajate seltskonnas ruumi küll.

ASi Beeta Invest juhatuse esimehe Martin Kruusi sõnul kavatseb investeerimisfirma Beeta Invest tegutseda eelkõige väärtpaberiturul, investeerida ja vahendada investeeringuid ning osaleda kinnisvaraprojektides. Näiteks Tartu südalinnas 3 mln krooni eest omandatud endise õmblusettevõtte Mareta ruumides on plaanis järgmisel kevadel avada büroo- ja kaubanduskeskus koos söögikohaga. ÄP

Hetkel kuum