• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naelsterling tõusis reedel 24 kroonini

  Reedel alustas dollar Euroopa turgudel veidi tugevamana, st kursiga umbes 1,7545 DEMi e 14,04 krooni. Kuigi oodati Saksamaa kabinetiistungi, kus arutati selle aasta lisaeelarvet ja 1998. aasta eelarvet, tulemusi, ei usutud, et need kurssidele eriti mõjuksid, sest osaliselt olid eelarveprojektid juba avalikkusele lekkinud. Lisaeelarve suurendab riigi eelarvedefitsiidi algselt planeeritult 53,7 miljardilt margalt 71,2 miljardile, kuid valitsus loodab siiski täita Maastrichti lepingus ettenähtud alla 3protsendilist piirangut.
  Hoopis suuremat mõju avaldas dollarile naelsterling, mis Suurbritannia intressimäära tõusu ootuses tõusis üle 2,98 DEMi (23,84 krooni), mis on naela kõrgeim kurss marga suhtes alates 1991. a aprillist. Nii aitas naelsterling dollari reede pärastlõunal jälle üle 1,76 DEMi e 14,08 krooni taseme.
  Nii naelsterlingi kui ka marga tõus jätkus pärastlõunal täie hooga, nii et naela kõrgeim kurss oli reedel Euroopas 3,001 marka ehk 24,008 krooni. Nii tugev pole naelsterling olnud 1990. aasta oktoobrist saadik. Ka dollar ei andnud võidujooksus järele. Turud nägid, et vaatamata Buba presidendi H. Tietmeyeri neljapäevasele verbaalsele hoiatusele liiga tugevast dollarist reaalset Riigipanga sekkumist ei jätkunud, otsustasid hommikuks veidi kosunud marka müüma hakata. Nii tõusiski dollari kurss reede õhtuks 1,7733 marga e 14,186 kroonini, kõrgeimale kursile alates 1991. aastast.
  Ka Rootsi kroon tõuseb tasapisi edasi. Reede õhtuks oli krooni kurss tõusnud umbes ühe sendi võrra 1,828 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.