• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Advokaat ründab Lepiksoni tsiviilhagiga

  Heek ütles, et ta kavatseb esitada kohtule tsiviilhagi koos taotlusega vabastada hagi esitaja riigilõivu maksmisest, sest Avanteki nõue tuleneb Lepiksoni poolt toimepandud kuriteost, ettevõtte raha omastamisest.
  Heek viitas nii riigiprokuröri asetäitja Alar Kirsi kirjale kui keskkriminaalpolitsei vaneminspektori Lüüri Kuivjõe määrusele kriminaalasja algatamisest keeldumise kohta. Kirs ja Kuivjõgi osutasid aegumistähtaja möödumisele, ehkki neil oli võimalik kriminaalasja algatamisest keelduda ka kuriteo sündmuse või kuriteo koosseisu puudumise tõttu, ütles Heek. Ta lisas, et tema saab teha vaid ühe järelduse -- kuritegu leidis aset, kuid see on aegunud. «Keskkriminaalpolitsei määruses konstateeritakse, et Lepikson sai Avanteki direktorina ettevõttele kuulunud metalli müügist 507 000 dollarit ja maksis sellest kassasse vaid 289 000 dollarit, mis on nüüd ka dokumentidega tõestatud,» ütles Heek.
  Avantek Internationali ainuomanik, Liechtensteinis registreeritud Frankenburg Establishment on oma esindaja kaudu teinud maksuametile järelepärimise, paludes kontrollida, kas Robert Lepikson on tasunud tulumaksu Frankenburgi käest saadud 75 000 USA dollari suuruse preemia pealt.
  Maksuameti peadirektori Kalev Järvelille vastusest ilmneb, et informatsioon on edastatud Tallinna maksuametile maksude tasumise õigsuse kontrollimiseks. Järvelill lisas vastuses, et maksukorralduse seadusest tulenev informatsiooni salastatuse nõue võtab maksuametilt võimaluse järelepärimisele vastata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
USA intressiootused vedasid Aasia turge alla
Aasia aktsiaturud langesid täna ning mitmed regiooni valuutadki odavnesid, sest investorid panustavad sellele, et USA intressimäärad hakkavad tõusma, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud langesid täna ning mitmed regiooni valuutadki odavnesid, sest investorid panustavad sellele, et USA intressimäärad hakkavad tõusma, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.