• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjala toekamad pangad

  Üks pankade efektiivsuse määramise võimalusi on võrrelda tulude ja kulude suhet. See näitab muu hulgas, kuidas pankadel on õnnestunud oma kulusid vaos hoida, mitte lastes filiaalidevõrgul ja personalil liigselt paisuda, ning kuidas nad on suutnud oma tulusid suurendada. Võrreldes näiteks Soome pankadega, on Rootsi Handelsbanken juba tükk aega suutnud toime tulla märksa väiksema personaliga.
  Nii Rootsi Handelsbankeni kui ka Taani Jyske Banki tulude ja kulude suhe näitab, et mõlemad pangad on iga kulutatud krooni pealt teeninud kaks krooni. Nendest jääb veidi maha Rootsi Nordbanken, mille vastav suhe on 1,97.
  Väikese vahega järgnevad neile Taani Den Danske Bank ja Soome OKO grupp, mille tulude-kulude suhe on 1,7. OKO grupp koosneb 250 osapangast ja börsil noteeritud keskpangast. Sellel grupil oli I poolaastal Põhjalas kõige rohkem halbu laene -- 1,35 miljardit Eesti krooni.
  Edasi tulevad 1,6ga Rootsi S-E-Banken, Soome Merita pank ja kolm suurt Norra panka -- Den Norske Bank, Kreditkassen ja Fokus Bank. Merita olukord tegelikult nii roosiline ei ole, sest tema tulusid on parandanud aktsiamüük umbes 3,6 mld Eesti krooni eest I poolaastal.
  Tulude ja kulude suhe 1,5 on kahel Taani pangal: Unibankil ja BG Bankil.
  Põhjamaade kõige ebaefektiivsem on aga Soome Postipankki, mille tulude ja kulude suhe on 1,24 ehk tunduvalt halvem kui mullu esimesel poolaastal.
  Eesti pankadest on Põhjala pankadega efektiivsuselt võrdväärne Hansapank (1,97). Teistest suurematest pankadest on tulude-kulude suhe Hoiupangal 1,3 ja Ühispangal 1,2. ÄP-DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.