• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjala toekamad pangad

  Üks pankade efektiivsuse määramise võimalusi on võrrelda tulude ja kulude suhet. See näitab muu hulgas, kuidas pankadel on õnnestunud oma kulusid vaos hoida, mitte lastes filiaalidevõrgul ja personalil liigselt paisuda, ning kuidas nad on suutnud oma tulusid suurendada. Võrreldes näiteks Soome pankadega, on Rootsi Handelsbanken juba tükk aega suutnud toime tulla märksa väiksema personaliga.
  Nii Rootsi Handelsbankeni kui ka Taani Jyske Banki tulude ja kulude suhe näitab, et mõlemad pangad on iga kulutatud krooni pealt teeninud kaks krooni. Nendest jääb veidi maha Rootsi Nordbanken, mille vastav suhe on 1,97.
  Väikese vahega järgnevad neile Taani Den Danske Bank ja Soome OKO grupp, mille tulude-kulude suhe on 1,7. OKO grupp koosneb 250 osapangast ja börsil noteeritud keskpangast. Sellel grupil oli I poolaastal Põhjalas kõige rohkem halbu laene -- 1,35 miljardit Eesti krooni.
  Edasi tulevad 1,6ga Rootsi S-E-Banken, Soome Merita pank ja kolm suurt Norra panka -- Den Norske Bank, Kreditkassen ja Fokus Bank. Merita olukord tegelikult nii roosiline ei ole, sest tema tulusid on parandanud aktsiamüük umbes 3,6 mld Eesti krooni eest I poolaastal.
  Tulude ja kulude suhe 1,5 on kahel Taani pangal: Unibankil ja BG Bankil.
  Põhjamaade kõige ebaefektiivsem on aga Soome Postipankki, mille tulude ja kulude suhe on 1,24 ehk tunduvalt halvem kui mullu esimesel poolaastal.
  Eesti pankadest on Põhjala pankadega efektiivsuselt võrdväärne Hansapank (1,97). Teistest suurematest pankadest on tulude-kulude suhe Hoiupangal 1,3 ja Ühispangal 1,2. ÄP-DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.