• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna kesklinn vajab uusi kortermaju

  ASi Kontek Int ostis Tallinnas Narva mnt ääres Balti misjonikeskusega külgneva krundi koos arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik projektiga eelmisel aastal Eesti Ehituselt ning sai ehitusloa eelmisel nädalal.
  55 miljoni kroonise aastakäibega Konteki ainuomaniku ning juhatuse esimehe Tiit Raukase sõnul on tema peamine soov üritusest kasumit saada. Kas see peaks olema suurem kui seni Murmanskis ja mujal Venemaal teenitud tulu või väiksem, Raukas täpsustada ei soovinud.
  2200m² üldpinnaga elamusse tuleb 19 korterit keskmise ruutmeetri hinnaga 15 000 krooni.
  Kinnisvaraprojekti arendamise ja müügiga tegeleva Ober Hausi peamaakleri Hindrek Leppsalu ütlusel on selline hind täna küllaltki optimaalne, alla selle enam kesklinna korterit ehitada ei saa.
  Uus 2--4toaliste korteritega maja saab valmis järgmise aasta maiks. Maja hoovi tuleb ka autoparkla 32--42 parkimiskohaga.
  Nii Leppsalu kui mitmete teiste maaklerite sõnul pole suurt probleemi uute korterite müümisega kesklinnas, sest nende järele on palju suurem nõudlus kui pakkumine.
  Simus Kinnisvara juhatuse esimees Raivo Tasso nendib, et senini pole veel kortermaju kesklinna piirkonnas ehitama hakatudki. «Kõik, mis on ehitatud, on ette maha müüdud,» lausub ta. «Kindlasti tasub neid ehitada!»
  ASi Arco Vara maakler Auri Viitak tõdeb, et normaalse hinnaga, näiteks 14 000 kr/m², pole uute korterpindade müümisega vähegi normaalses kesklinna majas muret.
  Siiani on kesklinnas müügis vanemad pinnad ning neid ostetakse Viitaki sõnul rohkemgi kui mujal linnas. Peamine eelistus vanematesse kesklinna majadesse koondub Olümpia hotelli ning Kadrioru piirkonda.
  Lisaks suurele turule hindab Leppsalu korterelamute puhul küllaltki suurt riskivabadust büroopindade rajamise kõrval. Kui büroopindu kerkib iga päev juurde, siis ühel hetkel võib juhtuda, et büroode rendihinnad kehvemates piirkondades alanevad ning hoone omanik peab tulud üle vaatama. Korterit müüakse aga vaid korra ning kindel tulu on garanteeritud üheksa kuu möödudes ehituse algusest.
  Auri Viitak Arco Varast ütleb, et peamiselt tulevad kesklinna elama kolmekümnesed või veelgi nooremad, kel hea töökoht ja kindel sissetulek.
  Leppsalu lisab, et kesklinna kolivad noored ja vallalised inimesed, kel pole peret. Uute korterite ostjate sissetulek ühe pereliikme kohta ulatub ikka kümnetesse tuhandetesse kroonidesse kuus, arvab ta.
  Hetkel on uusi kortereid müügis veel FCMi majas Kadriorus, kus ruutmeeter maksab 16 500 krooni, Roopa tänaval on hinnad keskmiselt 13--14 000 kr/m² ning Roosikrantsis 16 000 kr/m².
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Uudis saudide huvist pani tuntud mootoriõlifirma aktsia rallima
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tootjad: tänane euroaluste süsteem vajab kiiresti uut lahendust
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.