8. september 1997 kell 22:00

Kindlustusseltside limiidid CMR-kindlustuses kauba füüsilise vigastamise või hävimise korral

Autovedajal on raske leida tööd ilma vedaja vastutuse kindlustuseta. CMR-kindlustust veetavale kaubale on võimalik sõlmida kaheksas kindlustusseltsis. Kindlustusandjat ei tohi aga välja valida, heites pilgu vaid arvudele.

CMR-kindlustuse puhul ei ole mõtet kindlustusandja üle 4 miljoni kroonisel maksimaalsel kindlustusvastutuse limiidil. Konventsiooni järgi on vedaja vastutus kliendi ees 8,33 SDRi brutokilo kohta. Praeguse kursi järgi on maksimaalne vastutus täiskoorma eest seega 4 miljonit krooni. Tavaliselt valivad autovedajad kindlustuse piirmääraks 1--2 miljonit krooni. Kui elektroonikat või muid kaupu veetakse vaid korra aastas, pole kliendil üle 1,5 miljoni kroonise limiidi eest mõtet ka maksta.

Kindlasti tuleb enne lepingu sõlmimist hoolikalt läbi lugeda tingimused (tihti paksud ja võõrkeelsed) ja pöörata tähelepanu välistustele (selleks võib olla mõni kauba liik, öine aeg vmt). Peab selgeks tegema, mida makstava raha eest kindlustusseltsilt ostetakse ning kindlustada endale vajalike riske.

Hetkel kuum