13. oktoober 1997 kell 22:00

Belesta otsib partnereid

OÜ Belesta finantsdirektor Aarne Õllek ütles, et Belesta on sõlminud lepingu Hoiupanga Investeeringute ASiga, kes peab korraldama Belesta koostööpartneri kaasamise. Investeeringud kavatsetakse suunata eelkõige Belesta müügi- ja teenindusvõrgu arendusse.

Rain Tamm Hoiupanga Investeeringutest lausus, et kui rääkida investeeringute kaasamisest, siis saab see toimuda kas Belesta osakapitali suurendamise, olemasolevate osakute müügi või siis osakute vahetamise teel. Tamm ütles, et Belesta praegused omanikud ei soovi loobuda aktsiate kontrollpakist. Äripäeva andmetel on Belesta omanikud pakkunud Toyotasid müüvale Amserv Grupile laiendatavast osakapitalist 50protsendilist osalust.

Kui Belesta omanikud otsustavad osakute emissiooni kasuks, oleks Tamme sõnul tegu kinnise emissiooniga, mis oleks suunatud ühele investorile.

Tamm lausus, et huvi Belesta vastu on üles näidanud nii Eesti automüüjad kui ka väljaspool Eestit asuvad.

Selle aasta suvel ostis Nissanite edasimüüja AS Fakto 100% Fiate müüva ASi Asmer Auto aktsiaid, andes tehingu eest vastu 10% Fakto aktsiatest.

Hetkel kuum