• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kiviteri ostja selgub järgmisel kolmapäeval

  Erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarneti sõnul loodab agentuur, et nõukogu kolmapäeval kindlasti parima pakkumuse välja valib. Sarnet ütles, et tema isiklikult ei näe põhjust, miks Kiviteri erastaja valimine võiks mingil põhjusel edasi lükkuda.
  Sarnet kinnitas, et kõik pakkumused on vähem või rohkem seotud kütusefirmadega, kuid keeldus nimetamast pakkumuste arvu.
  Küll aga märkis Sarnet, et väga suurt ettevõtet, kellel oleksid suured keemiatehased, pakkujate hulgas ei ole. Samas ei välistanud ta, et need erastamiskonkursi võitjaga liituda ei võiks.
  Sarneti sõnul on praegused pakkumused oluliselt tugevamad neist, mis laekusid agentuuri esimesel Kiviteri erastamisüritusel möödunud aasta lõpus. Siis jäi tehing sõlmimata.
  Agentuurile on tähtsam, et ettevõtte tegevus jätkuks pikas perspektiivis, vastas Sarnet küsimusele, mis saab parima pakkuja selgitamisel olulisemaks faktoriks.
  Pakkujate esitatud investeeringute ja äriplaani arutamisel on Sarneti sõnul tähtis silmas pidada, mida lubatakse ja kes lubab. «Väga hea lubadus selle poolt, keda eriti uskuda ei saa, ei ole nii tähtis kui selle lubadus, keda uskuda saab,» sõnas ta. «Pakkuja ettevõtte enda senine tegevus ja finantstugevus on olulised kriteeriumid.»
  Äripäevale on teada, et Eriõli esitas oma pakkumuses 100% RASi Kiviter ostuhinnaks umbes 50 mln krooni ja investeeringuid kolme aasta peale ligi 800 mln krooni. Tööhõive lubab ettevõte garanteerida 3000 inimesele.
  Üks tundmatuks jääda soovinud Kiviteriga seotud allikas väitis Euroteki kohta, et ehkki üldsusele on see firma teada kui Taani firma, on selle ettevõtte tegelikud omanikud Vene päritoluga. Ta väitis, et Vene taust ei sega Eurodekil olemast väärikas naftasaaduste vahendaja.
  Eurodek on firma, kes vahendab suures osas Kiviteris toodetud põlevkivi õli. Firma rajab naftasaaduste terminaali Muugale ja tegevterminaal on neil Kopli poolsaare tipus.
  Üle 3000 töötajaga Kiviter on suuremaid tööstusettevõtteid Eestis. Mullune müügikäive oli 845 mln ja puhaskasum 5,5 mln krooni.
  Tänavu on firma juht Jüri Soone prognoosinud umbes 900 mln kroonist käivet ja 20 mln kroonist kasumit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.