• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Victoria hotelli ostja otsib kompromissi

  Victoria hotelli erastamiskonkursi 3,3 miljoni kroonise pakkumusega võitnud A-Ettevõtmise ASi juhatuse esimees Arvi Kink on pärast neljapäeval Tallinna ringkonnakohtus ärajäänud B.V. Hotellide apellatsioonkaebuse arutamist Pärnu linnavalitsuse vastu veendud, et tegemist on vastaspoole teadliku venitamistaktikaga, et võtta soodsa rendilepinguga hotellilt viimast. Kohtuistung jäi ära B.V. Hotellide esindaja väidetava haigestumise tõttu. «Kiiret lahendust sellele asjale tulemas ei ole ja see oli etteaimatav käik aja võitmiseks,» kommenteeris Arvi Kink B.V. Hotellide esindaja kohtusse mitteilmumist.
  Firmat B.V. Hotellid kohtuvaidluses esindava konsultatsioonifirma LL Group jurist Annika Murulaid kinnitas eile telefonitsi, et ta on tõesti haige. LL Groupi sekretär ütles mõni tund varem, et Murulaid viibib parasjagu Tallinnas kohtuistungil, kuid on haige.
  B.V. Hotellid kaebas Pärnu linnavalitsuse suvel kohtusse erastamisprogrammi puudumise ning nõuetele mittevastava erastamiskuulutuse tõttu. Pärnu halduskohus jättis kaebuse rahuldamata, kuid B.V. Hotellid esitas apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtule.
  Pärnu linnavalitsust esindava vandeadvokaadi Ahti Kõo sõnul on mõlemad apellatsioonkaebuses toodud põhjendused formaalsed. Ta selgitas, et erastamisprogrammi ei olnud, kuid ühtegi vabadust sellega ei rikutud ja kaotaja ei ole näidanud, millega tema huve rikuti.
  Arvi Kingi sõnul käiakse kohut ainult ühe asja pärast, sellepärast, et B.V. Hotellid ei võitnud erastamiskonkurssi. B.V. Hotellid pakkus Victoria hotelli eest konkursil 3,2 miljonit krooni.
  ASil B.V. Hotellid on Victoria hotelli rendileping Pärnu linnaga kuni 2089. aastani.
  Kink on pakkunud ASile B.V. Hotellid kompensatsiooni tehtud investeeringute eest, kuid vastaspoole küsitav summa on tema sõnul liiga suur.
  «B.V. Hotellid ei ole tahtnud eriti mängu kaasa mängida või on jäigad olnud,» lausus Kink. «Nad panevad ritta kõik oma hädad, korrutavad selle kahega ja küsivad siis hotelli eest sellist hinda, et kusagil lõpeb mõistus otsa.»
  «Kui nad näitavad raamatupidamislikult investeeringuteks 10 miljonit Rootsi krooni, siis kus see majas näha on,» küsis Kink. Tema sõnul näitavad rootslased investeeringuna ka näiteks sellist sisustust, mis tegelikult viidi Rootsi ühte restorani. Pärnusse toodi tema väitel Rootsi restorani kasutatud sisustus.
  Kink ei öelnud, kui suur on rootslaste küsitav summa. «Liites hotelli ostusummale nende nõutava summa, ületab see 30--40 protsenti hoone tegeliku kinnisvaraväärtuse,» väitis Kink.
  Üle 80 protsendi ASi B.V. Hotellid aktsiatest kuulub Rootsi firmale WIAB, alla ühe protsendi Pärnu linnavalitsusele ja ülejäänud aktsiate omanikud on üksteist Eesti eraisikut. Peale Victoria hotelli rendib B.V. Hotellid ka teises Pärnu linnavalitsusele kuuluvas hoones asuvat hotelli Bristol.
  B.V Hotellide kohtuistung Pärnu linnavalitsuse vastu jätkub 14. jaanuaril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tõusvalt alanud päev lõppes Balti aktsiaturgudel punaselt
Täna sulgusid kõik kolm Balti börsi ja ka Balti koondindeks miinuses, ehkki kauplemispäev algas indeksite tõusuga.
Täna sulgusid kõik kolm Balti börsi ja ka Balti koondindeks miinuses, ehkki kauplemispäev algas indeksite tõusuga.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.