• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Victoria hotelli ostja otsib kompromissi

  Victoria hotelli erastamiskonkursi 3,3 miljoni kroonise pakkumusega võitnud A-Ettevõtmise ASi juhatuse esimees Arvi Kink on pärast neljapäeval Tallinna ringkonnakohtus ärajäänud B.V. Hotellide apellatsioonkaebuse arutamist Pärnu linnavalitsuse vastu veendud, et tegemist on vastaspoole teadliku venitamistaktikaga, et võtta soodsa rendilepinguga hotellilt viimast. Kohtuistung jäi ära B.V. Hotellide esindaja väidetava haigestumise tõttu. «Kiiret lahendust sellele asjale tulemas ei ole ja see oli etteaimatav käik aja võitmiseks,» kommenteeris Arvi Kink B.V. Hotellide esindaja kohtusse mitteilmumist.
  Firmat B.V. Hotellid kohtuvaidluses esindava konsultatsioonifirma LL Group jurist Annika Murulaid kinnitas eile telefonitsi, et ta on tõesti haige. LL Groupi sekretär ütles mõni tund varem, et Murulaid viibib parasjagu Tallinnas kohtuistungil, kuid on haige.
  B.V. Hotellid kaebas Pärnu linnavalitsuse suvel kohtusse erastamisprogrammi puudumise ning nõuetele mittevastava erastamiskuulutuse tõttu. Pärnu halduskohus jättis kaebuse rahuldamata, kuid B.V. Hotellid esitas apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtule.
  Pärnu linnavalitsust esindava vandeadvokaadi Ahti Kõo sõnul on mõlemad apellatsioonkaebuses toodud põhjendused formaalsed. Ta selgitas, et erastamisprogrammi ei olnud, kuid ühtegi vabadust sellega ei rikutud ja kaotaja ei ole näidanud, millega tema huve rikuti.
  Arvi Kingi sõnul käiakse kohut ainult ühe asja pärast, sellepärast, et B.V. Hotellid ei võitnud erastamiskonkurssi. B.V. Hotellid pakkus Victoria hotelli eest konkursil 3,2 miljonit krooni.
  ASil B.V. Hotellid on Victoria hotelli rendileping Pärnu linnaga kuni 2089. aastani.
  Kink on pakkunud ASile B.V. Hotellid kompensatsiooni tehtud investeeringute eest, kuid vastaspoole küsitav summa on tema sõnul liiga suur.
  «B.V. Hotellid ei ole tahtnud eriti mängu kaasa mängida või on jäigad olnud,» lausus Kink. «Nad panevad ritta kõik oma hädad, korrutavad selle kahega ja küsivad siis hotelli eest sellist hinda, et kusagil lõpeb mõistus otsa.»
  «Kui nad näitavad raamatupidamislikult investeeringuteks 10 miljonit Rootsi krooni, siis kus see majas näha on,» küsis Kink. Tema sõnul näitavad rootslased investeeringuna ka näiteks sellist sisustust, mis tegelikult viidi Rootsi ühte restorani. Pärnusse toodi tema väitel Rootsi restorani kasutatud sisustus.
  Kink ei öelnud, kui suur on rootslaste küsitav summa. «Liites hotelli ostusummale nende nõutava summa, ületab see 30--40 protsenti hoone tegeliku kinnisvaraväärtuse,» väitis Kink.
  Üle 80 protsendi ASi B.V. Hotellid aktsiatest kuulub Rootsi firmale WIAB, alla ühe protsendi Pärnu linnavalitsusele ja ülejäänud aktsiate omanikud on üksteist Eesti eraisikut. Peale Victoria hotelli rendib B.V. Hotellid ka teises Pärnu linnavalitsusele kuuluvas hoones asuvat hotelli Bristol.
  B.V Hotellide kohtuistung Pärnu linnavalitsuse vastu jätkub 14. jaanuaril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.