9. detsember 1997 kell 22:00

Keskpank kaasas ettevõtjad arveldussüsteemi loomisse

Oma esindajate kaudu avaneb kaubandus-tööstuskoja liikmetel võimalus uute arveldussüsteemide loomisel kaasa rääkida, ütles Eesti Panga makse- ja arveldussüsteemide osakonna juhataja Sven Meimer. Tema sõnul välistab ettevõtjate osalemine, et uute maksesüsteemide kasutajad sellest alles tagantjärele teada saavad.

Koostöölepingu kohaselt kuulub kaheksaliikmelisse maksenõukogusse kaks esindajat kaubandus-tööstuskojast ja pangaliidust ning üks Eesti Pangast, rahandusministeeriumist ja väärtpaberite keskdepositooriumist.

Maksenõukogu liige, kaubandus-tööstuskoja peadirektor Toomas Tamsar kinnitas, et ettevõtjatele on oluline, et nad saavad uue maksesüsteemi kujundamise juures olla. Tema sõnul on nõukogu peamine eesmärk arvamuste edastamine ja Eesti Pank on ettevõtjate osalemisest selle töös väga huvitatud.

Eesti Panga kinnitusel saavad ettevõtjad uue maksesüsteemi abil teha reaalajas pankadevahelisi arveldusi, mis seni on võtanud aega kuni kaks ööpäeva.

Hetkel kuum