18. detsember 1997 kell 22:00

Kasumivõtmine tõi hinnad alla

Paari viimase päeva ülikiirele tõusule Tallinna börsil järgnes eile kardetud kasumivõtmine ja hinnad börsil kukkusid keskmiselt 4,3% võrra -- ÄP indeks lõpetas päeva 787,34 punktil. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 105,52 mln kr.

Keskmisest suurema muutuse tegi taas pangasektor, kukkudes 5,03%. Üsna loogiliselt langesid turgu vallanud kasumivõtmise küüsi esmalt pangaaktsiad, mis olid eelmistel päevadel ka suuremad tõusjad. Pangasektori aktsiate eilsed kaotused jäid 2,27% (Ühispank) ja 7,18% (Forekspank) vahele.

Turg tundub vaatamata kasumivõtmisest tingitud langusele olema hetkel üpris tugev ja peaks pikemas perspektiivis liikuma siiski pigem tõususuunas. Järgmistel päevadel võib üsna suure tõenäosusega käivituda stsenaarium, kus pangasektorist välja võetud raha liigub teiste sektorite aktsiatesse. Pangaaktsiate üle 90protsendine osakaal börsi päevakäibes langes eile 80 protsendile.

Eile tööstussektoris valitsev trend puudus. Osa likviidsematest aktsiatest kallines -- Klementi +8,37%, Norma (+3,58%). Enamik siiski langesid -- EMV (-3,89%), Rakvere LK (-2,22%), farmaatsiatehas (-2,19%).

Hetkel kuum