• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kasumivõtmine tõi hinnad alla

  Paari viimase päeva ülikiirele tõusule Tallinna börsil järgnes eile kardetud kasumivõtmine ja hinnad börsil kukkusid keskmiselt 4,3% võrra -- ÄP indeks lõpetas päeva 787,34 punktil. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 105,52 mln kr.
  Keskmisest suurema muutuse tegi taas pangasektor, kukkudes 5,03%. Üsna loogiliselt langesid turgu vallanud kasumivõtmise küüsi esmalt pangaaktsiad, mis olid eelmistel päevadel ka suuremad tõusjad. Pangasektori aktsiate eilsed kaotused jäid 2,27% (Ühispank) ja 7,18% (Forekspank) vahele.
  Turg tundub vaatamata kasumivõtmisest tingitud langusele olema hetkel üpris tugev ja peaks pikemas perspektiivis liikuma siiski pigem tõususuunas. Järgmistel päevadel võib üsna suure tõenäosusega käivituda stsenaarium, kus pangasektorist välja võetud raha liigub teiste sektorite aktsiatesse. Pangaaktsiate üle 90protsendine osakaal börsi päevakäibes langes eile 80 protsendile.
  Eile tööstussektoris valitsev trend puudus. Osa likviidsematest aktsiatest kallines -- Klementi +8,37%, Norma (+3,58%). Enamik siiski langesid -- EMV (-3,89%), Rakvere LK (-2,22%), farmaatsiatehas (-2,19%).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Investeerimistees – mis bürokraatia see veel on?
Minu lõppenud konverentsil oli karune maik juures ning aasta investor ja finantsökonoomika doktor Kristjan Liivamägi soovitas selles situatsioonis investoritel lähinädalatel oma portfell ja investeerimisteesid kriitilise pilguga üle vaadata.
Minu lõppenud konverentsil oli karune maik juures ning aasta investor ja finantsökonoomika doktor Kristjan Liivamägi soovitas selles situatsioonis investoritel lähinädalatel oma portfell ja investeerimisteesid kriitilise pilguga üle vaadata.
Oliver Kruudal ei õnnestunud pankrotimenetlust Iirimaale viia
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.