8. jaanuar 1998 kell 22:00

Tulumaksusegadus

Eilne Äripäev tõi esile, et regionaalseid maksusoodustusi lubav tulumaksuseaduse muudatus on segane ja mitmeti tõlgendatav. Et see nii on, kinnitas kolmapäeval ajakirjanikele ka majandusminister Jaak Leimann, kes polevat selgust saanud ka kolleeg Mart Opmanni käest. Tõlgendamisvõimaluste paljusust tõdevad tänases lehes ka audiitorfirma maksukonsultant, maksuameti ning rahandusministeeriumi tippspetsialistid. «Vahel tekib küsimus, kas nad üldse seadust ise enne läbi ei loe, kui nad selle trükki annavad,» üldistas seadusemuudatust hinnates üks ettevõtja.

Riigikogu liikme Ignar Fjuki arvates võib aga välja lugeda hoopis vastupidist. Nimelt sooviti seadust riigikogus menetlemise käigus arusaadavamaks ja selgemaks teha. Kuna valitsuskoalitsioon selliseid ettepanekuid ei arvestanud, siis võib olla tegemist hoopis seadusetegijate teadliku sooviga, kuid nüüd ei julgeta seda tunnistada ja sellepärast süüdistatakse ajakirjandust ettevõtjate ebaõiges teavitamises.

Hetkel kuum