Norma maksab dividende 8 krooni aktsia kohta

24. aprill 1998, 00:00

Korralisi dividende maksab AS Norma vaid kaks krooni aktsia kohta, kuid seoses heade majandustulemustega eelmisel aastal ning seoses vajadusega optimeerida firma kapitali struktuuri makstakse ka erakorralisi dividende.

Niisuguse ettepaneku teeb Norma juhatus 8. mail peetavale aktsionäride koosolekule.

«See on osa meie dividendipoliitikast,» ütles ASi Norma finantsdirektor Peep Pihotalo. Tema sõnul kaetakse selle aasta investeeringud laenuga. Norma taotleb laenu Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupangast (EBRD) kuni 120 miljoni krooni, mida plaanitakse kasutada selle aasta investeeringuteks. «Me maksame laenuintressi, selle asemel et omakapitalilt tulumaksu maksta,» sõnas Pihotalo.

Hansapanga aktsiaturgude osakonna juhataja Tõnu Pekk ütles, et sedavõrd suur dividend on aktsionärile hea uudis. Tema sõnul ei maksa aktsionär dividendidelt tulumaksu, seega on see investorile puhastulu. «Norma toodab rohkem raha, kui tal investeeringuteks vaja läheb,» sõnas Pekk.

Aktsiaraamat fikseeritakse 22. mail kl 8, seega peaks Peki sõnul 19. mail aktsia hind dividendide väljamaksmise tõttu kaheksa krooni võrra langema.

«Kuid see ei muuda ettevõtte väärtust, hind ei pruugi nii palju üldse kukkudagi,» lausus Pekk.

Norma toodab peamiselt autode turvavöösid, suurem osa toodangust läheb Venemaale. Mullu oli läände viidud kauba käive 50 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing