5. mai 1998 kell 22:00

Konkurendid müüvad võidu Preatoni vara

Itaalia suurinvestorile Ernesto Preatonile kuuluv ProKapital kavandab ehitada kolme aasta jooksul Tallinnas Suur-Patarei ja Põhja puiestee vahelisele endisele Ilmarise tehase maa-alale elumajadest ja mitmest kaubanduskeskusest koosneva kinnise uuselamurajooni. Pro Kapitali rajatava elurajooni ehitusmaksumus võib ületada pool miljardit krooni.

Pro Kapitali müügijuht Endo Tõnuver ütles, et sõlmimisel on esindusmüügilepingud kinnisvarabüroodega ja kõik osapooled on projektist huvitatud. «Kuna 270 korteriga uuselamurajooni rajamine on mahukas ettevõtmine, peaks mõlemale kinnisvarafirmale küllalt tööd jätkuma,» lisas Tõnuver.

Tõnuver ütles, et Pro Kapital müügi korraldust ja maaklerite arvu dikteerima ei hakka, samas on Preatoni firmal õigus leping tulemuste puudumisel lõpetada.

Kolme etappi jagunevad ehitustööd on alanud ja mõlemad maaklerfirmad tegelevad kvartali müügiga, kinnitas Tõnuver. Kahe kinnisvaravahendusfirma kaasamine ühte projekti on tema sõnul Pro Kapitali juhtkonna otsus, et tagada müügi tulemuslikkus.

«Pro Kapitalis loodi äsja müügiosakond, mis hakkab müüma objekte välisriikides,» lisas Tõnuver. «Eesti-sisene kinnisvaravahendus jääb täielikult selleks volitatud firmadele.»

Uus Maa tegevdirektori Urmas Lauri sõnul jätkub Pro Kapitalile kuuluvas kvartalis tööd kahele suurele kinnisvaravahendajale. «Firmade võidujooksu idee pole halb, sest konkurents on alati positiivne ja arendav nähtus,» lisas Laur.

Uus Maa kinnisvarabüroos hakkab Ilmarise kvartali kortereid ja äripindu müüma üks spetsialist, kes saab tasu vastavalt oma tulemustele, ütles Laur.

Kinnisvarabüroo Ober Haus juhi Hindrek Leppsalu teada pole sellisel tasemel koostööd Eesti kinnisvaravahendajad veel teinud, kuid ta peab seda arukaks plaaniks.

Hetkel kuum