6. mai 1998 kell 22:00

Arabica kvaliteet inspektsiooni luubi alla

Arabica Extra kohvile pole seni analüüsi tehtud, ütles tervisekaitseinspektsiooni peadirektori asetäitja Heino Lutsoja. «Kui toode läheb jaevõrku, peab tal olema meie luba või sertifikaat tootjalt,» ütles Lutsoja. «Meie pole Arabica kohvi müügiks luba andnud, samuti pole ma näinud tootja sertifikaati.»

Arabica Extra pakil puudub küll tootja või pakendaja nimi, kuid konkureerivate kohvimüüjate kinnitusel toodab Arabicat Paulig. Arabica Extra kohvi turustab teiste hulgimüüjate hulgas ka ETK Hulgi, kes omakorda saab kohvi Pauligilt.

Pakendatud toiduainete märgistamise korra kohaselt peab toiduaine müügipakendil olema tootja või pakendaja nimi ja aadress. Tallinna hinna- ja konkurentsiameti juhataja Aave Põdra sõnul võib tarbijakaitseamet sellise kauba müüjale määrata trahvi kuni 5400 krooni.

Konkureerivad kohvimüüjad kahtlustavad, et Paulig toodab Arabica Extra kohvi tootmisjääkidest ja aegunud kohvist. Kahtlusi süvendab ka fakt, et Paulig Baltic jäi paar nädalat tagasi piiril vahele katsega toimetada Eestisse aegunud kohvi.

Paulig Baltic ASi juhatuse esimees Tiit Nuudi ei nõustunud Arabica Extra kohviga seonduvat kommenteerima. «Ma ei vasta sellele küsimusele,» kostis ta küsimusele, kas Arabica Extra on toodetud Pauligis.

Hetkel kuum