Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merko ei tee EMV osanikele uut ettepanekut

  Merko Ehituse finantsnõustaja Balti Cresco Investeerimisgrupi nõukogu esimees Indrek Rahumaa lausus, et uue ettepaneku tegemisel ei ole mõtet, sest see oleks olnud emotsionaalne. Meil oli konkreetne arusaam, kui palju EMV eest võiks maksta ja juba 43% ühisfirma aktsiakapitalist oleks palju, lisas ta. Rahumaa sõnul on turul peale EMV teisigi alternatiive.
  Merko Ehituse juhatuse liige, finantsdirektor Ülo Metsaots kinnitas, et 8. mai õhtuks Hansapanka aktsiaid deponeerinud EMV aktsionäridele kantakse aktsiad nende kontole tagasi neljapäevaks. «Liitumine on päevakorrast maha võetud,» lausus Metsaots.
  Tänasel Merko Ehituse aktsionäride erakorralisel üldkoosolekul ei arutata aktsiakapitali suurendamist 66,4 miljoni krooni võrra.
  HF Kapitali analüütik Mairi Siil lausus, et kära kahe firma ühinemise ümber ja selline lõpplahendus mõjub mõlemale aktsiale negatiivselt. Et ühinemine nurjub, oli juba varem teada ja see oli ka aktsia hinna sisse arvestatud. Kahe ettevõtte majandustegevuses olulist langust ei tohiks tema sõnul tulla. «Selge on, et ühinemine oleks mõlemale kasuks tulnud, kuid eraldi tegutsemine viib ettevõtted tagasi ühinemisteadete eelsesse olukorda, « lisas ta.
  EMV tuumikinvestorit Baltic Republic Fundi (BRF) nõustava Hansa Investmentsi juhatuse esimees Joakim Helenius lausus eile lõunal enne Merko Ehituse juhatuse koosolekut, et Merko ehitus püüdis ka BRFiga kokkulepet saavutada ja nende osalust omandada, kuid BRF ei ole sellest huvitatud.
  Helenius heitis Merko Ehituse finantsnõustajale, Balti Cresco Investeerimisgrupile, ette, et nad püüavad leida seadusandluses olevaid auke ja neid ebaeetiliselt väikeaktsionäride huve eirates ära kasutada. Läänes antakse sellise tegutsemise eest kohtu alla, lisas ta.
  Indrek Rahumaa kinnitas, et sellised süüdistused on alusetud, sest pakkumine tehti kõigile aktsionäridele võrdselt. Ta lisas, et pigem saab süüdistada sellisel juhul BRFi, kes ostis juurde 10 protsenti EMVst selle aasta kõrgeima 55kroonise hinnaga ühelt investorilt. «Neid investoreid oleks olnud teisigi, kes oleksid olnud nõus sellise hinnaga müüma.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.