12. mai 1998 kell 22:00

Merko ei tee EMV osanikele uut ettepanekut

Merko Ehituse finantsnõustaja Balti Cresco Investeerimisgrupi nõukogu esimees Indrek Rahumaa lausus, et uue ettepaneku tegemisel ei ole mõtet, sest see oleks olnud emotsionaalne. Meil oli konkreetne arusaam, kui palju EMV eest võiks maksta ja juba 43% ühisfirma aktsiakapitalist oleks palju, lisas ta. Rahumaa sõnul on turul peale EMV teisigi alternatiive.

Merko Ehituse juhatuse liige, finantsdirektor Ülo Metsaots kinnitas, et 8. mai õhtuks Hansapanka aktsiaid deponeerinud EMV aktsionäridele kantakse aktsiad nende kontole tagasi neljapäevaks. «Liitumine on päevakorrast maha võetud,» lausus Metsaots.

Tänasel Merko Ehituse aktsionäride erakorralisel üldkoosolekul ei arutata aktsiakapitali suurendamist 66,4 miljoni krooni võrra.

HF Kapitali analüütik Mairi Siil lausus, et kära kahe firma ühinemise ümber ja selline lõpplahendus mõjub mõlemale aktsiale negatiivselt. Et ühinemine nurjub, oli juba varem teada ja see oli ka aktsia hinna sisse arvestatud. Kahe ettevõtte majandustegevuses olulist langust ei tohiks tema sõnul tulla. «Selge on, et ühinemine oleks mõlemale kasuks tulnud, kuid eraldi tegutsemine viib ettevõtted tagasi ühinemisteadete eelsesse olukorda, « lisas ta.

EMV tuumikinvestorit Baltic Republic Fundi (BRF) nõustava Hansa Investmentsi juhatuse esimees Joakim Helenius lausus eile lõunal enne Merko Ehituse juhatuse koosolekut, et Merko ehitus püüdis ka BRFiga kokkulepet saavutada ja nende osalust omandada, kuid BRF ei ole sellest huvitatud.

Helenius heitis Merko Ehituse finantsnõustajale, Balti Cresco Investeerimisgrupile, ette, et nad püüavad leida seadusandluses olevaid auke ja neid ebaeetiliselt väikeaktsionäride huve eirates ära kasutada. Läänes antakse sellise tegutsemise eest kohtu alla, lisas ta.

Indrek Rahumaa kinnitas, et sellised süüdistused on alusetud, sest pakkumine tehti kõigile aktsionäridele võrdselt. Ta lisas, et pigem saab süüdistada sellisel juhul BRFi, kes ostis juurde 10 protsenti EMVst selle aasta kõrgeima 55kroonise hinnaga ühelt investorilt. «Neid investoreid oleks olnud teisigi, kes oleksid olnud nõus sellise hinnaga müüma.»

Hetkel kuum