21. mai 1998 kell 22:00

Piirituseajajad jälle hädas

Moe piiritusetehase juhatuse esimees Enno Harmipaik ütles, et need piirkonnad, kuhu on seni Moe piiritust Kasahstanis müüdud, on vallutanud Ameerika piiritus. Moes toodetav piiritus pole tema sõnul võimeline USA toodanguga hinna osas konkureerima.

Moe piiritusetehase toodangust moodustab eksport üle kahe kolmandiku, millest enamik veetakse Kasahstani.

Kuni ekspordiga on probleeme, toodab ettevõte piiritust ainult kohalikule turule ja lattu, lausus Harmipaik. «Eks me peame nüüd tootmise mõneks ajaks seisma panema, sest ei saa toota rohkem, kui laod mahutavad,» sõnas ta.

Moe piiritusetehase mahutitesse mahub veidi üle miljoni liitri piiritust.

Enno Harmipaik ütles, et ta on optimistlik ja loodab piiritust taas Kasahstani müüma hakata. «Üritame otse, ilma vahendajateta piirituse sealsetele tarbijatele maha müüa,» sõnas Harmipaik.

«Meie piiritus on kvaliteetne ja nõudlus selle järele on Kasahstanis endiselt olemas,» rääkis Harmipaik. «Küsimus on vaid hinnas.»

Kasahstan on ka Rakvere piiritusetehase peamine turustuspiirkond. Rakvere piiritusetehase direktor Sven Prees kinnitas, et ka Rakvere tehasel pole õnnestunud pika aja jooksul Kasahstani oma toodangut müüa. Viimane kogus piiritust saadeti tema sõnul Kasahstani märtsi lõpus.

Hetkel kuum