26. mai 1998 kell 22:00

Börs karistas Hoiupanka

Esimese 30 kauplemisminuti jooksul liikus börs eile lootusrikalt vaikselt tõususuunas. Järgnenud nõrkusehoog kukutas aga turu ca 2% alla ja ÄP indeks lõpetas päeva 563,39 punkti tasemel. Börsisüsteemi päevakäive oli jätkuvalt tagasihoidlik -- 28,59 mln kr.

Pessimism Eesti väärtpaberiturul süveneb ja investorid hoiavad väidetavalt põhjendamatult madalale langenud hinnatasemest hoolimata börsist eemale. Usalduskriisist nähakse väljapääsu kõige varem Hansa-Hoiu lõplike ühinemistingimuste selgumise järel. Senikaua prognoositakse närvilise õhkonna ja nõrga turu püsimist.

Oma seisukoha Hoiupanga käitumise kohta seoses Daiwa laenu puudutava informatsiooni avaldamisega ütles pärast eilset koosolekut börsi noteerimiskomisjon. Hoiupangale määrati valeteadete ja informatsiooni avaldamisega venitamise eest trahv kogusummas 1 miljon krooni.

Tuleb loota, et sel otsusel on profülaktiline mõju ka kõigile teistele börsifirmadele ja et see aitab kaasa usalduse taastekkimisele Eesti aktsiaturu vastu. Just usalduse taastumine on võtmeks Eesti aktsiaturu edasise liikumise osas.

Hetkel kuum