26. mai 1998 kell 22:00

Uus Libretto nõuab avaramaid taskuid

Toshiba Librettode sari on unikaalne oma mõõtmete poolest: tavaliste sülearvutite võimsus on mahutatud kesta, mis jääb suuruselt kuhugi pihuarvutite ja sülearvutite vahepeale, samal ajal on varustuses kõik vajalik olemas. Libretto 100CT on eelkäijatest, nagu arvata võib, ikka võimsam, kiirem, suurema kõvaketta ja rohkema mäluga.

Suurenenud on ka mõõtmed: 166megahertsise Pentium MMXiga varustatud sisu ei saanud enam eelmise põlvkonna Libretto 70ga sama suurde kesta pista. See aga tähendab, et väiksema pintsakutaskuga või pisema ridiküliga arvutikasutaja enam seda 1,7 cm laiemat ja millimeeter paksemat süle- või pihuarvutit märkamatult ära peita ei saa.

Suurenemine on aga muus osas kasuks tulnud: Libretto on klaviatuuri poolest täiesti konkurentsivõimeline tavaliste sülearvutitega, sest klahvisamm on eelkäijatest suurem, samas on rohkem pinda käte toetamiseks. Ekraan on tervelt tolli jagu pikema diagonaaliga kui eelkäijad, lisandunud on teine PC-kaardi pesa, mis näiteks GSM-kaardi kasutajatele jätab teise kaardipesa vabaks ka mõne muu lisaseadme ühendamiseks. Kõvaketas mahutab standard-Windowsi kõik tööks vajalikud programmid eesotsas Office'iga ja lõpetades mõne graafikaprogrammiga.

Teadaolevalt saab uut Librettot kasvõi AutoCADi töötava versiooniga varustada ja klientide juures kasutada ühendades monitoriga.

Hetkel kuum