26. mai 1998 kell 22:00

Valitsus toetas panganõukogu juhi hariduspiirangu kaotamist

Valitsus pooldab Eesti Panga nõukogu esimehele seatud hariduspiirangute kaotamise ideed, kuid ei nõustunud koalitsioonisaadikute seadusemuutmise ettepanekuga esitatud kujul.

Valitsuse pressiesindaja sõnul ei nõustunud valitsus esitatud ettepaneku vormilise küljega, kuigi pooldab selle sisu.

Kolm valitsusliidu saadikut tegid riigikogule ettepaneku muuta kolme seadust, mille kaudu oleks Koonderakonna liikmel ja ekspeaminister Tiit Vähil võimalik saada Eesti Panga nõukogu esimeheks pärast seda, kui riigikogu oli kaks presidendi pakutud pangajuhikandidaati tagasi lükanud.

Praeguse seaduse kohaselt peab Eesti Panga nõukogu esimees olema kõrgema juriidilise või majandusharidusega, Vähi on aga inseneri haridusega.

Riigikogu koalitsioonisaadikute ettepanekul tuleks muuta Eesti Panga seadust, riigikontrolli seadust ja õiguskantsleri tegevuse korraldamise seadust ning kaotada sealt haridusalased piirangud. Ettepaneku seadusi muuta tegid Koonderakonna fraktsiooni aseesimees Märt Kubo, Pensionäride ja Perede erakonna liige Endel Eero ja Avo Mölder Maaliidust.

President pole seni uut kandidaati riigikogule esitanud. BNS

Hetkel kuum