• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene rubla ohustab devalveerimine

  USA rahandusminister Robert Rubin, kes US News and Wold Reporti andmetel on huvitatud nõrgast jeenist, mis olevat ainus viis Jaapani majanduse kollapsist päästmiseks, lükkas teisipäeval ajakirjas väidetu ümber. Minister väitis, et ta on üllatunud ajakirjas avaldatu üle, ning rõhutas, et Jaapani võimud on oma valuuta kiire languse pärast väga mures. Jaapanlaste muret jagavat ka USA rahandusministeerium.
  Analüütikud usuvad siiski, et USA ajakirjas avaldatu sisaldab tubli annuse tõtt. Jaapani valuuta nõrgenemine suurendab nõudlust saareriigi kaupade järele ning see on ainus viis nende majanduse upitamiseks. Siseriikliku tarbimise stimuleerimine on jäänud esialgu eriliste tulemusteta.
  Valuutakursside peamisteks mõjutajateks jäid eile siiski arenevad turud. Peale Jaapani ja Kagu-Aasia lisandusid probleemid endises idablokis. Sündmused algasid juba teisipäeval Ungaris uue valitsuse kokkupanekuga ning riigi keskpanga üllatusliku otsusega alandada intressimäärasid. Lisaks on probleeme Vene rublaga, mida ähvardab tõsiselt devalveerimise oht. Venemaa keskpank tõstis refinantseerimismäära seniselt 50 protsendilt 150-le. President Jeltsin kinnitas siiski, et rubla ei devalveerita. Teda toetas ka rahvusvahelise valuutafondi ekspert Venemaal John Odling-Smeelt, kelle sõnul pole devalveerimine vajalik. Mingisugune lahendus võib tulla juba täna, kui räägitakse läbi IMFiga Venemaa krediteerimise suhtes.
  Pärast USA turgude avamist tõusis dollar, mis päeval liikus vahemikus 1,76--764 DEMi, kiiresti 1,780 margani.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.