Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas ettevõtetel on põhjust prognoosid üle vaadata?

  Jah, ma arvan küll. See, et Hoiu muudab oma kasumiprognoosi, küllap see on pigem läbirääkimiste küsimus, väga tõenäoliselt Hoiut ei ole mõne aja pärast enam.
  Mida varem anda õige signaal, seda parem. Hansapank on siiski päris ilusti graafikus olnud. Kuidas teistel õnnestub kasumiplaani täitmine, see on küll kahtlane.
  Teisest küljest on Norma väga konservatiivse kasumiprognoosi andnud ja seetõttu küllap tal ei tule raskusi. Pangad võiksid küll hakata korrigeerima. Selles mõttes on Hoiupanga kasumiprognoosi muutus täiesti tervitatav.
  Senini on neid öeldud liiga kergekäeli- selt. Rohkem on ta olnud ettevõtte juhtkonna soov näha mingit numbrit mingi aasta lõpuks.
  Arvestades, kuidas Eesti pangad turul käituvad, võib sel mingit seost börsiga leida, aga see on pankadel erinev. Kellel on väärtpaberipositsioon ikkagi väga suur osa aktivatest, eks see on kurvemas situatsioonis.
  Tööstusettevõtted paigutavad oma likviidseid vahendeid rahaturufondidesse, mida börsiliikumine küll ei mõjuta. Kahjuks ei ole turul noteeritud ühtegi maaklerfirmat, nendega võiks otseselt paralleele vedada.
  Pangandus tegi aasta alguses suhteliselt suurt kasu arvestavad prognoosid. Varsti on viis kuud läbi, tulemused neid prognoose ei toeta. Seni on paraku meie lähiturud näidanud, et väärtpaberiturult on tänavu raske teenida. Pankade kasumiprognoosid ja kasumi saavutamine on tugevalt seotud nii Eesti-Läti-Leedu kui ka Venemaa väärtpaberiturgudega. Ei imesta, kui pangad oma prognoosid ümber vaatavad.
  Tööstusettevõtteid ei tohiks aktsiaturud eriti puudutada. Konkreetselt aktsiapositsioone neil olulisel määral ei ole. Kui Venemaal vallandub totaalne majanduskriis, siis see on küll väike oht, sest suur osa meie tootjatest müüvad sinna oma kaupa.
  Tööstusettevõtteid see ei tohiks mõjutada, kui mõjutab, on midagi valesti olnud. Pankasid ta kindlasti mõjutab, aga ei tohiks mõjutada nii suures mahus, et hakata prognoose ümber vaatama. Usun, et seda mõju ei käida välja enne, kui alles pärast poolaastatulemusi.
  Selles mõttes on väga huvitav aeg, et börsiettevõtetest tervelt neli leiavad, et nende ühinemiskulud ja restruktureerimine on niivõrd suured ja erakorraline kahjum majandusaasta jooksul on nii suur, et aasta lõpuks on neil kasuminumber tõesti teine.
  Kui neil ettevõtetel on loogiline põhjendus olemas, siis kõige õnnetumas seisukorras on ettevõtted, kes ei ühine aasta jooksul, ei restruktureeri ennast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Raadiohommik: millal kord kiire hinnatõus maha rahuneb?
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Soome ja Rootsi said NATO liitumisprotokollile allkirjad, algab ratifitseerimiste ralli
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.