• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sidekatkestus halvas Lõuna-Eesti telefonid

  Viljandimaal Nuia alevikus teetööde käigus ekskavaatoriga purustatud valgusoptiline kaabel jättis 5. mai keskpäeval viie tunni jooksul tummaks suurema osa Tartu telefonidest, sealhulgas operatiivtelefonid ning mitme Lõuna-Eesti maakonna telefonid. Samuti oli häiritud kaugvalimine ja oluliselt raskendatud elektrooniline ja mobiilside.
  Hiljem kinnitas Eesti Telefon, et kui kaabel oleks sellelt kohalt läbi lõigatud järgmise aasta alguses, poleks firma kliendid midagi tähele pannud. Seni on kaabel dubleerimata.
  Eesti Telefonile läks kaabli parandamine maksma 34 000 krooni, kokku on arvamata sidekatkestuse tõttu saamata jäänud tulu ja klientide kahjud. Otsese kahju lubas lõhkuja kinni maksta, kaudset kahju pole aga kelleltki sisse nõuda.
  Suure sidekatkestuse kohta esitasid kolm riigikogu liiget arupärimise peaministrile. Selles küsitakse, kuivõrd võivad sellised juhtumid ohustada riigi julgeolekut. Mart Siimann ei ole arupärimisele veel vastanud. Olukord, kus piltlikult öeldes labidaga maasse lüües saab osa Eestit ülejäänud riigist ära lõigata, tuleb kiiresti lõpetada.
  Eesti Telefoni juhid väitsid kohe pärast kaabli purunemist, et ilmselt tuleb edaspidi suurendada investeeringuid side dubleerimisele.
  Eesti Telefoni võrgujuhtimiskeskuse avamisel mullu aprillis väitis keskuse juhataja Toivo Praakel, et sidekatkestuste tõttu on firmal jäänud saamata kümneid miljoneid kroone. Pisikesi katkestusi esineb iga päev.
  Suuri telefonikaabli lõhkumisi on sel aastal ka varem juhtunud. 18. veebruaril purustas Küprose laev Eesti-Soome vahelise fiiberoptilise sidekaabli, tekitades kahju kolm miljonit krooni. Kuna kaabel on dubleeritud, siis tookord side ei katkenud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Euroopa aktsiaturud taastuvad eelmise nädala järsust langusest Baltikumis langus
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.