Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Forekspanga aktsia sööstis 20 protsenti alla

  Hansapanga aktsiaturgude juht Tõnu Pekk ütles, et Forekspanga aktsia likviidsus on küllaltki väike. Kevadisel aktsionäride koosolekul lootis pank teenida aktsiaemissioonist 150 miljonit krooni, millest 90 miljonit pidi minema Moskva Pioneer-panga aktsiate ostuks.
  Võrreldes Forekspanga aktsia hinda märtsi lõpul toimunud aktsionäride koosoleku ajal ja praegu, saaks pank sama arvu aktsiate emiteerimisel ainult kolmandiku planeeritud summast ehk pisut üle 50 miljoni krooni.
  Forekspanga juhatuse esimees Ivar Lukk ütles, et kui aktsiaemissiooni läbikukkumine on tõenäoline, siis seda ei korraldata.
  Lukk väitis, et kapitali adekvaatsuse probleemi pangal ei ole. Aprilli lõpus oli Forekspanga kapitali adekvaatsus 12,8 protsenti. Eesti Panga kehtestatud kapitali adekvaatsuse miinimummäär on 10 protsenti.
  Hoiupanga aktsiaturgude asejuhataja Ago Lauri lausus, et börsil langevad nende aktsiate hinnad, mis on seotud Venemaaga või kauplemisega seal.
  «Loomulikult mõjutas hindade langust ka Forekspanga kahjum ning Maapanga pankrot,» sõnas Lauri.
  Vastates küsimusele, kas Forekspank võib samamoodi lõpetada kui Maapank, ütles Lauri, et tema seda küll ei usu. «Forekspank on tunduvalt paremini juhitud, nii et ma ei usu, et nad sellise õnnetuse otsa kukuvad,» ütles Lauri.
  Forekspanga väärtus on Lauri sõnul panga professionaalne juhtkond ja tugev tegutsemine Venemaa turgudel. «See toob muidugi kaasa teise külje, kahjumid Vene turgudelt,» sõnas ta.
  Reedel tühistas Forekspank mai 21,5 miljoni krooni suurust kahjumit arvestades oma 121 miljoni kroonise kasumiprognoosi. Esimese viie kuuga sai Forekspank 7,7 miljonit krooni kahjumit.
  Ivar Lukk ütles reedel, et Forekspank on otsustanud vähendada väärtpaberite osakaalu panga aktivates ja suurendada panga tulu traditsioonilisest pangandustegevusest. Eile ütles Lukk, et aktsia hinna langusele ta sisulist põhjust ei näe. Lukk lausus, et Forekspanga aktsiate käive ei olnud eriti suur, kuid hinnamuutus oli tuntav.
  Ühispanga aktsia hind oli eile börsi sulgemisel 39 krooni, langedes päevaga 10,86 protsenti. Hansapanga aktsia odavnes 7,45 protsenti, 60,16 kroonini. Suurim langeja oli Forekspanga järel Norma aktsia 19,19 protsendiga.
  Enim kallines ASA Kindlustuse aktsia, 4,21 protsenti, 19,8 krooni tasemele.
  «Kui üks pank läheb pankrotti, mõjub see tervele turule,» ütles Tõnu Pekk kogu pangandussektori langemise kohta börsil, vihjates Maapanga probleemidele.
  Ago Lauri ütles, et turu edasist käitumist on võimatu prognoosida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Pirita hanked tekitasid konkurentides juba varem paksu verd Viidatakse võimalikule süsteemsele korruptsioonile
Kahtlustus altkäemaksu võtmises jättis Pirita linnaosavanema Tõnis Liinati ametist ilma ning pani linnaosa hangetega seotud ettevõtjad üksteisele küsivalt otsa vaatama: kes tegi?
Kahtlustus altkäemaksu võtmises jättis Pirita linnaosavanema Tõnis Liinati ametist ilma ning pani linnaosa hangetega seotud ettevõtjad üksteisele küsivalt otsa vaatama: kes tegi?
Väikesed tee-ehitajad ennustavad suurtes koondamislainet. Turuliider ennustab väikestele pankrotte
Taristuehituse suuremates firmades võib ees oodata koondamislaine, sest töötajatele ei ole pakkuda piisavalt tööd. Väiksemaid ettevõtteid aga ohustab turuosaliste meelest suisa pankrot, kui firma ei suuda materjalide hinnatõusuga hakkama saada.
Taristuehituse suuremates firmades võib ees oodata koondamislaine, sest töötajatele ei ole pakkuda piisavalt tööd. Väiksemaid ettevõtteid aga ohustab turuosaliste meelest suisa pankrot, kui firma ei suuda materjalide hinnatõusuga hakkama saada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.