• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Automüüjad trotsivad tagasilööki turul

  Juunis müüdi Eestis 1037 uut sõidukit, mis on sel aastal esimest korda, kui kuu tulemus jääb alla eelmise aasta sama kuu tulemusele.
  Juunis vaid 47 sõidukit mai 86 sõidukiga võrreldes müünud Toyota maaletooja ELKE-Auto müügijuht Melvin Sinirand ütles, et lõpuks on liisingu kallinemine oma töö teinud. «20% intress pole väga hull, kuid inimestele lihtsalt ei anta laenu,» sõnas Sinirand. «Pankrotti ettevõte ei lähe, saame hakkama ka kuus 20 autot müües.»
  Müügijuhi ütlusel dikteerib praegu oma tingimustega olukorda liisingufirma, veel mõned kuud tagasi oli dikteerija klient.
  Nissani sõidukitega kaupleva Nissan Balti juhatuse esimees Leho Siimsen ütles, et ligi 40% müügilangus juunis on tingitud liisingufirmade avalduste tagasilükkamistest. «Ohtu ma ei näe, sest mais müüsime me prognoositust üle kahe korra rohkem autosid,» sõnas ta.
  Mazda autoid müüva Esma Auto tegevdirektor Ralf Õng ütles, et lühikest aega võib saada hakkama ka mitte ühtegi autot müües, teenides vaid teeninduse pealt.
  Foreks Liisingu ASi arendusdirektor Veiko Pedosk ütles, et laenutaotlusi lükatakse tagasi tehingute mahu reguleerimiseks. «Baasintressist pole mõtet rääkida, alles andsime laenu ka 22% intressiga ja klient oli rahul,» ütles Pedosk. Ta lisas, et suuremad liisingufirmad on eraisikutele liisingu pakkumise lõpetanud. Hansa Liisingust ja Ühisliisingust siiski kinnitati, et ka eraisikud saavad liisingut, ehkki eelistatud on juriidilised isikud ning oma panga kliendid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.