• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koormav kaasavara

  Pankade ühinemisprotsessid on edukalt seljataga: registrisse on kantud ka Ühispanga ja Tallinna Panga liitumine.
  Ühispanga (ÜP) bilansimaht suurenes 14 miljardi kroonini. Nüüd kontrollib ÜP ligi 30 protsenti pangaturust, pakkudes arvestatavat konkurentsi Hansapangale. See on klientide poolelt vaadatuna hea näitaja.
  ÜP võitis ka Maapanga krahhist: kaks kolmandikku inimestest ei võtnud riigi poolt ÜP kaudu makstud hüvitisi välja, need jäeti panka deposiiti.
  Hea kõrval tõi Tallinna Pank ÜPsse kaasa mitu ebameeldivat kohustust, mis jäävad pikaks ajaks koormama uut panka.
  AS Levicom emiteeris Tallinna Panga vahendusel 107,8 miljoni krooni eest võlakirju, et refinantseerida eelmist, 90miljonilist emissiooni. Tallinna Pank lõi pretsedendi, jättes laenu tagasimaksmise tähtaja lahti. Levicomi majandusraskustele viitab kõrge intressimäär, 25%.
  Tallinna Panga kaasavara hulgas on ka ligi 30-miljoniline laen perekond Sõnajalgadele. ÜP pikendas tagasimaksmise täht-aega poole aasta võrra. Sõnajalgade firmal ESTV on kohustusi 60 miljoni ringis. Nähtavasti on TV1 aeg ümber saamas, lisaaeg pikendab vaid agooniat.
  Üks selline kogemus on ÜP-l Põhja-Eesti Pangaga liitumise ajast -- Koit Kaaristu väetiseprojekt. Äri ei käivitunud, 62,1miljonilisest projektist kompenseeris riik 37 miljonit, osa kohustusi jäi ÜP-le.
  Tegelemine põhitege-vusalaga, nagu soovitas ÜP president Ain Hanschmidt, polegi nii lihtne, vahel tuleb pangalgi väetiseäri ajada või telekanalit pidada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.