• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurfirmad palkavad välismaalt tippspetsialiste

  AS Baltika palkas eelmisel kuul inglasest tootmisdirektori. «Praktilist inseneri ja efektiivse tootmise juhti on Eestist raske leida,» põhjendas seda sammu Baltika juhatuse esimees Meelis Milder.
  «Otsuseni jõudmine võttis meil ka aasta otsinguid kohapeal,» lausus Milder.
  Baltikaga aastase töölepingu sõlminud 38aastane James Hayhow ütles, et tema põhiülesanne on organiseerida ettevõtte töö nii, et see võimaldaks kasutada tootmisseadmeid maksimaalselt. «Tehasel on Euroopa ettevõtetega võrdsed seadmed, aga torkab silma, et neist ei võeta viimast välja,» sõnas uus tootmisdirektor.
  «Iga sekund seisakut on kaotatud raha,» väitis Hayhow. «Nii hävib suur raha.»
  Kui Euroopa tehased töötavad sajaprotsendiliselt, siis siin on efektiivsus võib-olla 90 protsenti, näitlikustas Hayhow. Ta ütles, et esmalt plaanib ta vedada siinseid töötajaid välismaistesse suurettevõtetesse sealset tööd kogema. «Siis tekivad neil mõtted, kuidas oma tööd paremini organiseerida ja usk, et on võimalik efektiivsust tõsta,» sõnas ta.
  Inglise tippspetsialist on töötanud ligi kümme aastat Suurbritannia juhtivas rõivafirmas Daks Simpson, tema viimane töökoht oli Küprosel.
  «Võistleme eeskätt Euroopa rõivatootjatega, mistõttu vajame sealse tippkogemusega juhti,» lausus Meelis Milder.
  «On tunda tendentsi, et tugevad firmad toovad välisspetsialiste võtmepositsioonidele,» ütles Ariko Reservi juhatuse esimees Igor Päss.
  Kui kümme aastat tagasi koolitati palju noori ümber ja kogemus polnud kuigi tähtis, siis nüüd on just kogemus oma alal taas päevakorda tõusnud, selgitas ta.
  Tööjõu Eestisse voolamisel on alanud neljas laine, kus väliseestlaste, välisfirmade siinsete ettevõtete tippjuhtide ja ülikooli lõpetanud seiklejate järel hakkavad Eestisse tulema ka kogenud juhid tugevamatesse kohalikesse ettevõtetesse, lausus Päss.
  «Tulemus tuleb hiljem, aga kasu on välisspetsialistist kindlasti,» kommenteeris ?veitsi müügi- ja turunduskonsultandi Fred Hänni palkamist ASi Standard juhatuse esimees Enn Veskimägi.
  Igor Pässi sõnul on kogenud lääne juhtidel Eestisse tööleasumisel nende tuntuse eelis.
  «See on klannitunne, mis aitab eesmärke saavutada,» sõnas ta.
  Meelis Milderi sõnul oli töölepakkujate seast võimalik eristada selgelt kahte tüüpi inimesi. Eestis soovisid tema sõnul tööd leida laitmatu elukäiguga peagi pensionile minevad spetsialistid või auahned kolmekümnendates eluaastates isikud, kellel puudub suurettevõtte juhtimise kogemus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.