30. september 1998 kell 22:00

Moody's alandas Nomura reitingut

Tokio Nikkei indeks kukkus 12,5 aasta madalaimale tasemele -- 13 406,39 punktile, mis on 3% teisipäevasest sulgemistasemest madalam. Viimati käis Nikkei nii madalal 1986. a 21. veebruaril.

Moody's Investors Service alandas kolmapäeval Nomura Securities Co reitingut, põhjendades otsust firma suurte kahjumitega välisturgudel ja raskustega siseturul. Moody'se otsus võib viia oluliselt üles Nomura laenukulud.

Moody's on viimasel ajal alandanud korduvalt Jaapani juhtivate firmade reitinguid, põhjendades otsuseid valdavalt jätkuva langusega Jaapani majanduses.

Nomura pikaajaliste valuutakohustuste reiting langes tasemelt A1 tasemele A3, kusjuures Moody's jätkab reitingu jälgimist, mis tähendab selle edasise alandamise võimalust. Lühiajaliste kohustuste reiting langes tasemelt Prime-1 tasemele Prime-2. Nomura Bank International Plc finantstugevuse reiting alanes tasemelt D+ tasemele D. REUTERS- BNS

Hetkel kuum