• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seltsid peavad seadust eirama

  AB Kindlustuse Grupi juhatuse liige Anu Brümmel ütles, et kindlustusseaduse säte, mis keelab välisosalusega kindlustusseltsidel investeerida oma reserve välismaale, on Eesti finantssektori jaoks keerulisel ajal võtnud tragikoomilise kuju. «Selle asemel et kaitsta kindlustusvõtjate huve, nõuab kindlustusinspektsioon reservide paigutamist usalduskriisis vaevlevale turule,» sõnas ta.
  Seltsidel ei oleks Brümmeli sõnutsi midagi Eestisse investeerimise vastu, kui seaduse täitmist nõudev inspektsioon garanteeriks ka investeeringute kaitstuse hoiuste tagamise ning Eesti krooni kursi säilimise vormis. Selliseid volitusi tal aga pole, tunnistas Brümmel.
  Brümmel märkis, et praegune olukord võib tulevikus viia olukorrani, kus on Venemaa kindlustusseltsid, kellel oli kohustus investeerida valdavalt riiklikesse võlakirjadesse. Kui riik oma kohustustest taganes, laiutati investorite ees käsi.
  Kindlustusinspektsiooni direktor Ellen Ridaste tunnistas, et mitu seltsi on investeerimispiirangut rikkunud. «Selts võib paigutada oma vahendeid mujale, kui aga neid teha tehnilise reservi katteks, siis sunnib inspektsioon need Eestisse tooma,» ütles Ridaste. «Seadust tuleb täita,» lisas ta.
  Samas väitis Ridaste, et inspektsioon on oma aja ära elanud seaduse järgimisel suhteliselt paindlik ning ei esita nõudmisi seltsile enne, kui tema välisosalus ületab 10%. Ridaste sõnul ei ole inspektsioonil midagi selle vastu, kui seadust muudetakse.
  ASA Kindlustuse koguinvesteeringutest on välismaale paigutatud 55%, AB Elukindlustusel 37%. Suur osa AB Kindlustuse Grupi vahenditest on Iisraeli deposiitides.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.