• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kasutatud autosid liisitakse taas

  Suzuki ja Seati sõiduautosid müüva ASi Japauto müügidirektor Erkki Ots ütles, et kui suvel oli kasutatud autot liisingu abil osta väga raske, siis nüüd saavad kliendid liisinguga osta ükskõik millist Japauto müüdavat sõidukit, mille vanus on alla kolme aasta. «Praegu ütleb liisingufirma, et kliente võiks olla rohkem,» sõnas Ots. Ta ei osanud samas öelda, kui palju kasutatud autosid on liisingu abil viimastel kuudel ostetud.
  ASi Fordi Keskus kasutatud autode müüja Fredi Skobelev lausus, et kui suvel oli kõigil automüüjatel vähe raha ja AS Ühisliising ei soovinud liisingut anda, siis praegu on olukord paranenud ja Fordi keskus finantseerib kasutatud autode ostmist vajadusel ka ise. «Praegu pole meil hinnapiiri, millest odavamat autot liisinguga osta ei saa,» kinnitas ta.
  Hansa Liising Eesti emaettevõtte Hansa Capital ASi turundusjuht Agnes Makk tunnistas, et eelmise aasta tasemega pole praegune kasutatud autode müük veel võrreldav. «Kliente valitakse hoolikalt,» sõnas ta.
  Maki sõnul on teine lugu sõidukitega, mis tuuakse liisingufirmale tagasi. Neile pakutakse liisingut kergemini, ütles ta.
  Pärast liisinguintresside tõusu suvel kahanes pruugitud autode liisinguga ostmine miinimumini. Üks väheseid kasutatud autode liisinguga müüjaid oli AS Amserv Kapital, sedagi vaid Amserv Auto sissetoodud sõidukeid müües.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.