27. oktoober 1998 kell 22:00

Kasutatud autosid liisitakse taas

Suzuki ja Seati sõiduautosid müüva ASi Japauto müügidirektor Erkki Ots ütles, et kui suvel oli kasutatud autot liisingu abil osta väga raske, siis nüüd saavad kliendid liisinguga osta ükskõik millist Japauto müüdavat sõidukit, mille vanus on alla kolme aasta. «Praegu ütleb liisingufirma, et kliente võiks olla rohkem,» sõnas Ots. Ta ei osanud samas öelda, kui palju kasutatud autosid on liisingu abil viimastel kuudel ostetud.

ASi Fordi Keskus kasutatud autode müüja Fredi Skobelev lausus, et kui suvel oli kõigil automüüjatel vähe raha ja AS Ühisliising ei soovinud liisingut anda, siis praegu on olukord paranenud ja Fordi keskus finantseerib kasutatud autode ostmist vajadusel ka ise. «Praegu pole meil hinnapiiri, millest odavamat autot liisinguga osta ei saa,» kinnitas ta.

Hansa Liising Eesti emaettevõtte Hansa Capital ASi turundusjuht Agnes Makk tunnistas, et eelmise aasta tasemega pole praegune kasutatud autode müük veel võrreldav. «Kliente valitakse hoolikalt,» sõnas ta.

Maki sõnul on teine lugu sõidukitega, mis tuuakse liisingufirmale tagasi. Neile pakutakse liisingut kergemini, ütles ta.

Pärast liisinguintresside tõusu suvel kahanes pruugitud autode liisinguga ostmine miinimumini. Üks väheseid kasutatud autode liisinguga müüjaid oli AS Amserv Kapital, sedagi vaid Amserv Auto sissetoodud sõidukeid müües.

Hetkel kuum