Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lennufirmad taotlevad Euroopas võrdset suhtumist

  Euroopa ühtse lennundusruumi lepingu allkirjastamise järel saavad Eesti lennufirmad Euroopa Liidu riikides samasugused õigused nagu euroliitu kuuluvad riigid. «Võid lennata, kuhu tahad ja palju tahad, kui ainult lennujaamadega lennuaegade suhtes kokkuleppele saad,» sõnas lennuameti peadirektor Toomas Peterson.
  Ühtse lennuruumi lepingu allakirjutamine on Euroopa Liitu astumise üks eeltingimus. Praegu käivad lennunduslepingu sõlmimise osas Eesti kõrval läbirääkimised veel kümne riigiga. Petersoni hinnangul võib Euroopa lennundusruum avaneda Eesti jaoks täielikult kolme-nelja aasta jooksul.
  Praegu reguleerivad lennuliiklust Euroopa Liidu ja Eesti vahel kahepoolsed riikidevahelised lepingud, mis seavad uute liinide avamisele ja lennusageduse tõstmisele kindlad piirid. Eesti lennufirmad soovivad suurendada lendude arvu näiteks Tallinna--Stockholmi ja Tallinna--Kopenhaageni liinil.
  Vaba lennuruum Euroopas soodustab konkurentsi eri lennufirmade vahel, mis avardab valikuvõimalusi ja langetab lennukipiletite hinda. Samas tõdes Toomas Peterson, et Eesti rahvuslikul lennufirmal võib vaba turu tingimustes kujuneda konkureerimine suurte rahvusvaheliste lennufirmadega raskeks.
  Eesti lennufirmad peavad Petersoni sõnul Euroopa Liitu astumise eel lahendama veel rida tehnilisi probleeme. Selleks tuleb näiteks välja vahetada praegused Vene päritolu Tupolevi (TU) lennukid, millega lendab peamiselt AS Eesti Lennukompanii.
  Euroopa komisjoni ametnikud juhtisid Eesti ametivõimude tähelepanu ka vajadusele eraldada lennunduse arenguks rohkem vahendeid. «Praegu pole me võrreldes teiste riikidega konkurentsivõimelised,» märkis Peterson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Raadiohommik: kaosest lennunduses ja suvisest kodukaunistamise hooajast
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.