2. november 1998 kell 22:00

Läti, Leedu ja Vene börs

Läti. Juba pikemat aega koomas olnud Riia börs hakkab vaikselt toibuma. RICI indeks liikus hoogsalt plusspoolele, tõustes 6,24%, ja murdis läbi 160 punkti taseme. Suured ostukorraldused viisid liideraktsia Unibanka üle 1 lati taseme, viimati oli hind sellisel kõrgusel kuu aega tagasi. Uni-banka kerkis 13,4%. Aktiivselt kaubeldi ka Ventspils Nafta aktsiatega, hind kerkis 3 santiimi, lõpetades 0,79 lati tasemel. Paljud maaklerid siiski kahtlevad turu positiivse suuna püsimises. Kui börs suudab hoid end 160 punktist kõrgemal ka järgnevatel päevadel, peaks see hoogustama uue raha sissevoolu, viies hinnad hetketasemest veelgi kõrgemale.

Leedu. Leedu börs on hoidnud positiivset trendi ter-ve eelmise nädala, tõustes esmaspäeval 6,2%. Aktiivselt kaubeldi Vilniaus Bankase aktsiatega, hind kerkis kiirelt 8,14%, ületades 20,5 liti taseme. Huvi tunti ka Hermis Bankase vastu, aktsia tugevnes 4,93%. Jätkuv pangandussektori positiivne suund peaks endaga kaasa tõmbama ka ülejäänud aktsiad.

Venemaa. RTS-Interfaxi indeks suutis hoida end plusspoolel ka esmaspäeval, tõus 1,45%. Börsi käive oli 2,6 mln USDd. Jätkuvalt oli aktiivseim Lukoil, mis kerkis 1,98%. ÜES ja Surgutneftegaz liikusid mõlemad positiivses suunas. ÜES kerkis 3,13%, Surgutnefetgaz sai hinnaks 0,045 USDd, tõus 4,65%. Edukalt lõppes esmaspäev ka Mosenergo aktsiate omanikele, hind tõusis 4,19%, käive oli aga tagasihoidlik, vaid 230 000 USDd.

Hetkel kuum