• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raudtee küsib valitsuselt raha

  Plaanitud 450 miljonist kroonist suudab Eesti Raudtee katta investeeringuid vaid 100 miljoni krooni eest.
  Vaeginvesteerimise tulemusena halveneb raudtee tehniline seisukord, mis takistab suurenevate kaubakoguste vedu, selgitas Raivo Vare.
  Investeeringuplaanis on vaid hädavajalikud remonditööd, mis tegemata jääda ei saa, lisas Eesti Raudtee peadirektor Parbo Juchnewitsch. Kui riik raudteele investeeringuteks raha ei anna, tuleb kehtestad kauba vedajatele kõrgema tariifi, märkis Juchnewitsch.
  «Eelarvest raha võtta ei ole,» ütles peaministri majandusnõunik Heido Vitsur. Samas ei pidanud ta õigeks kehtestada kõrgemad tariifid, mis võib tähendada transiidi suundumist naaberriikidesse. Lahendus on välisinvestor või odav välislaen, märkis Vitsur.
  Juchnewitsch kinnitas, et pöördumine peaministri poole on seotud Eesti Raudtee erastamisele eelneva kontsessioonilepinguga. «Kui valitsusel pole raha, tuleb minna kiiresti erastamisele,» teatas Juchnewitsch.
  Teede- ja sideministeeriumi asekantsler Meelis Pihel nõustus vajadusega kiirendada kontsessioonilepingu kinnitamist ja kaubavedude erastamist. Samas ütles ta, et pöördumine pole vahend erastamise kiirendamiseks, vaid pigem hädakella löömine.
  Autor: Koit Luus
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.