Sirje Niitra • 26. november 1998 kell 22:00

Kiirlaevaliiklus elavneb

«Kui Soome tühistab 20 tunni piirangu alkoholi sisseveol, võib kõne alla tulla tiiburite arvu kahe-

kordistamine,» ütles Lindaliini ASi juhataja Enn Rohula. Praegu sõidab Linda Line'i kaubamärgi all kaks tiiburlaeva, millest Janika jätkab jõuludeni.

Jõuludeni soovib Tallinna ja Helsingi vahel käia ka Nordic Jet Line'i katamaraan. Nordic Jet Line'i tellimusel valmib peagi teine sellele liinile ehitatud katamaraan, mis alustab liiklust tuleva aasta mais.

Hansateele kuuluv Tallink Ekspress lõpetas hooaja 1. novembril ilmade halvenemise tõttu. Firma avalike suhete nõuniku Malle Aleksiuse sõnul seisis laev juba pool oktoobrit kai ääres. «Suure lainega pole reisijail eriti mugav sellise laevaga sõita,» leidis ta. Hansatee on sarnaselt konkurentidega kaalunud ühe uue kiirlaeva lisamist Helsingi--Tallinna liinile järgmisel hooajal.

Kiirlaevade turuosa moodustab Helsingi--Tallinna laevaliiklusest ligikaudu 5%.

Hetkel kuum