3. detsember 1998 kell 22:00

Riigikogu rahanduskomisjon kinnitas valitsuse esitatud eelarvekärped

Rahanduskomisjoni esimehe Olev Raju sõnul läks riigikogu liikmete esitatud 138 muudatusettepanekust 1999. aasta eelarvele eelnõule läbi kümme. Raju ütles, et muudatusettepanekute tabelisse läheb siiski 120 parandust, sest mõned kordusid ja need ühendati. «Osad olid puudulikult vormistatud,» lisas ta.

«Tuleval kolmapäeval läheb saali korrektne tekst,» kinnitas Raju.

Ta lisas, et komisjoni ettepanek on seaduseprojekti teine lugemine katkestada. Ta märkis, et valdava osa parandusettepanekud esitasid fraktsioonide kaupa Isamaaliit, Mõõdukad ja keskfraktsioon, kuid neid tuli ka teistelt.

«Muudatused puudutasid nii kulusid, kui tulude poolt, midagi kardinaalset siiski ei olnud. Niinimetatud koolikatuste lappimisi oli kümme,» isaloomustas Raju pakutud ettepanekuid.

Riigikogu täiskogu hakkab novembris esimese lugemise läbinud tuleva aasta eelarvet arutama kolmapäeval. Komisjoni ettepanek on teine lugemine katkestada ja määrata uus parandusettepanekute tähtaeg. «Pole võimatu, et riigikogu jõuab eelarve veel tänavu vastu võtta, kuid eriti tõenäoline see ei ole,» lausus Raju.

Valitsus vähendas opositsiooni survel eelarve tulusid 719 mln võrra, kahandades majanduskasvu prognoosi.

Peaminister Mart Siimann ütles kolmapäeval, et valitsus kavatseb eelarvesse teha veelgi muudatusi, mis puudutavad riigivara müüki.

Siimann lisas, et muudatuste kaudu taastub eelarves ka 140 miljonit krooni elamumajandusprogrammi elluviimiseks.

Autor: BNS

Hetkel kuum