• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vichmann võidurõõmutseb

  «Neid dokumente ei saa olemas olla, sest aktsiate registreerimisel ühelt arvelt teisele väärtpaberite keskdepositooriumis kehtib kindel kord,» teatas Vichmann. Ta selgitas, et keskdepositoorium ei saanud registreerida Hoiupanga Töötajate ASile (HTAS) kuulunud aktsiate kandmist Hoiupanga arvele lihtsalt panga juhatuse või nõukogu otsusega. «Keskdepositoorium saab teha kande siis, kui on olemas aktsiate omaniku korraldus, mida HTAS pole teinud,» märkis Vichmann. Ta lisas, et kohus soovis Hansapangalt saada just neid korraldusi.
  Hansapanga avalike suhete juht Kristi Liiva ütles, et pank esitas eile kohtule Hoiupanga juhatuse 6. mai otsuse aktsiate kandmise kohta HTASi kontolt Hoiupanga kontole, ka Hoiupanga ja HTASi kontoväljavõtted keskdepositooriumist, mis tõendavad, et 6 mln aktsiat kanti 10. juulil HTASi kontole tagasi.
  Hansapanka esindav vandeadvokaat Jüri Raidla tunnistas, et keskdepositoorium registreeris 6. mail aktsiate ülemineku Hoiupangale, kuigi HTASi korraldust polnud. Raidla väitel tegutses Hoiupank hädaseisundis ja kui HTAS eriarvamusele jääb, langetab otsuse kohus.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.