15. detsember 1998 kell 22:00

Vichmann võidurõõmutseb

«Neid dokumente ei saa olemas olla, sest aktsiate registreerimisel ühelt arvelt teisele väärtpaberite keskdepositooriumis kehtib kindel kord,» teatas Vichmann. Ta selgitas, et keskdepositoorium ei saanud registreerida Hoiupanga Töötajate ASile (HTAS) kuulunud aktsiate kandmist Hoiupanga arvele lihtsalt panga juhatuse või nõukogu otsusega. «Keskdepositoorium saab teha kande siis, kui on olemas aktsiate omaniku korraldus, mida HTAS pole teinud,» märkis Vichmann. Ta lisas, et kohus soovis Hansapangalt saada just neid korraldusi.

Hansapanga avalike suhete juht Kristi Liiva ütles, et pank esitas eile kohtule Hoiupanga juhatuse 6. mai otsuse aktsiate kandmise kohta HTASi kontolt Hoiupanga kontole, ka Hoiupanga ja HTASi kontoväljavõtted keskdepositooriumist, mis tõendavad, et 6 mln aktsiat kanti 10. juulil HTASi kontole tagasi.

Hansapanka esindav vandeadvokaat Jüri Raidla tunnistas, et keskdepositoorium registreeris 6. mail aktsiate ülemineku Hoiupangale, kuigi HTASi korraldust polnud. Raidla väitel tegutses Hoiupank hädaseisundis ja kui HTAS eriarvamusele jääb, langetab otsuse kohus.

Autor: BNS

Hetkel kuum