Silva Männik • 10 jaanuar 1999

Alte Leipziger soovib Polarise kontrollpakki

Saksamaa vanim kindlustusselts Alte Leipziger on huvitatud Polarise aktsiate kontrollpaki ostmisest, ütles Leipzigeri tütarfirma BICO Kindlustuse juhatuse liige Olga Reznik.

Polarise suuromanik Andres Bergmann on seni teatanud oma valmisolekust võõrandada vaid umbes 10% Polarise aktsiatest. Reznik ütles, et kui Leipzigerile kuuluvad täielikult Läti ja Leedu kindlustusseltsid Rigas Fenikss ning Drauda ja BICOst kuulub sakslastele üle 97%, siis lihtsalt osaleda veel mõnes seltsis oleks mõttetu. «Alte Leipzigeril on küll huvi Polarise kontrollpaki vastu, kuid ei tea, kas Bergmann sellega nõustub,» lausus ta.

Rezniku sõnul peaks olema ka välistatud, et seni rangelt ainult kindlustusega tegelev Alte Leipziger omandaks osaluse moratooriumi alla olevas ERA pangas.

ERA Panga ja Polarise pressiesindaja Hannes Võrno ütles, et läbirääkimised Alte Leipzigeriga ei käi ainult 10% aktsiate müügi üle. See võib olla ka veidi väiksem või suurem osalus, kuid kindlasti pole juttu aktsiate kontrollpaki müümisest, kinnitas Võrno.

Detsembri lõpus otsustasid Polarise aktsionärid suurendada ettevõtte aktsiakapitali 10 miljoni krooni võrra suunatud emissiooni teel seltsi praegustele omanikele. Sellega peaks seltsi aktsiakapital kasvama 24,5 miljoni kroonini. Võrno tunnistas, et aktsiakapitali veel laiendatud ei ole. Ta ei osanud ka täpselt öelda, millal seda tehakse ning kas tegu on rahaliste või mitterahaliste sissemaksetega.

Võrno rääkis, et enne loodetakse Alte Leipzigeriga läbirääkimistes põhilistes punktides selgusele jõuda ning siis see korraga avalikustada.

Polaris Vara aktsiatest kuulub 51 protsenti Andres Bergmanni firmale Pro-Invest ning 49 protsenti Bergmanni pangale ERA Pank.

ERA Panga moratoorium võib seaduse järgi kesta kuni 8. aprillini.

Kindlustusinspektsioon on väitnud, et Polaris võib sattuda makseraskustesse, sest ei kannata sedavõrd kaua välja teadmatust ERA Panga saatuse kohta.

Hetkel kuum