3. märts 1999 kell 22:00

Moody's andis reitingu lativõlakirjadele

Tegemist on esimese Moody'se reitinguga Läti pikaajalistele lativõlakirjadele. Läti pikaajaliste valuutakohustuste reiting on Baa2.

Moody's märkis Lätile A2 reitingut andes, et keskvalitsuse võlg on vähenenud 1995. aasta 16 protsendilt sisemajanduse kogutoodangust umbes 13 protsendile 1999. aastal. Sisevõlg on sellest alla 5 protsendi, mis on agentuuri hinnangul väga väike.

Balti riikide kõrgeima kohaliku valuuta kohustuste reitingu on Moody's andnud Eestile. Eesti sai 18. veebruaril kroonivõlakirjade reitinguks A1.

Leedu riigi litivõlakirjad said Baa1 reitingu.

A reitingu saanud võlakirjad on keskmisest parema kvaliteediga instrumendid. Põhivõla ja intressimaksete turvalisus on nende puhul piisavalt tagatud, kuid võimalikku kohustuste rikkumist tulevikus ei saa absoluutselt välistada.

Autor: BNS

Hetkel kuum