9. märts 1999 kell 22:00

Eesti Telekom muutmisele

Amer ütles, et Eesti Telekomi ümberkujundamise lepingutele on juba alla kirjutatud, reaalselt toimub Sonerale, Teliale ja Baltic Telele kuuluvate tütarfirmade aktsiate vahetamine Eesti Telekomi aktsiate vastu pärast Eesti Telekomi tütarfirmade aktsionäride üldkoosolekuid.

Amer ei osanud eile veel öelda Eesti Mobiiltelefoni ja Eesti Telefoni aastakoosolekute toimumisaega, sest need ei ole veel kinnitatud. «Pärast aktsiate vahetust tehakse vastav kanne depositooriumis,» lausus Amer.

Praegu Eesti Telefonis ja Eesti Mobiiltelefonis 49protsendilist osalust omavad Soome Sonera ja Rootsi Telia annavad osaluse ära Eesti Telekomile ja saavad vastu 46,5protsendilise osaluse Eesti Telekomis. Aktsionäride lepingu järgi oli Soneral ja Telial õigus omandada veel 2,5 protsenti Telekomi aktsiatest avaliku aktsiamüügi käigus, mida nad ka kasutasid.

Autor: Sten A. Hankewitz

Hetkel kuum