24. märts 1999 kell 22:00

Büroosse istub ka kulunud laudpõrand

Enim on büroodes põrandakattematerjalidena kasutatud PVCsid ja vaipkatteid. Esimese võlu on kerge paigaldus ja hooldus. Seetõttu on neid viimasel ajal nii palju kasutatud, et hoolimata eri mustritest selline põrand enam isikupärast muljet ei jäta.

Ka vaipkatteid on saada väga mitmesuguseid. Mugavaim on neist paigaldada plaatvaipa, mis koosneb, nagu nimigi ütleb, vaibaplaatidest. Selle vaiba võlu on, et kui ta mõnest kohast kulub või määrdub, saab plaadi üles võtta ja asendada. Vaipkatteid on soovitav siiski kasutada ruumides, kus pole väga palju poriseid saapaid kõndimas. Ja inimmõistus on piisavalt leidlik, et pillata vaibale, mis sealt enam kuidagimoodi välja tulla ei taha.

Kolmas võimalus on panna büroopõrandale parkett. Et naturaalne parkett on kallis, valitakse laminaatparkett. Sel puhul tuleb aga väga täpselt jälgida, millise ruumi jaoks on see mõeldud.

Odavad eluruumidesse mõeldud laminaatparketid ei pruugi käidavates kohtades kuigi kaua vastu pidada. Kindlasti tuleb jälgida, kas see on ka vee- ja niiskuskindel, et põrand kerkima ega lainetama ei hakkaks.

Harvem kasutatakse büroodes, eriti kabinettides, põrandal keraamilisi plaate. Ometi võib ilus keraamilistest plaatidest põrand ruumi väljanägemisele oluliselt kaasa aidata. Lisaks veel vähene vaev hooldamisel.

Peljata ei tasu läikivaid plaate, kuigi neid valides tuleks mõelda ka selle peale, kui libedad nad olla võivad.

Harva on kasutatud laudpõrandat. Vana, kulunud ja suurte vahedega laudpõrand modernse mööbli taustana mõjub väga isikupäraselt.

Kulunud puupõrand moodsa sisustusega kabineti väärtust ei vähenda.

Autor: Tiina Salumäe

Hetkel kuum