• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Looduskaunid joad korrast ära

  Tuhanded tallinlased, kes nädalavahetusel Jägala või Keila joa kõrgvett imetlema sõidavad, leiavad eest porisse sõtkutud looduse ja aastate jooksul kuhjunud prügilademed.
  Jägala joal näitab turistile teed käsitsi maalitud silt «Vodopad 300 m» ning suure tabaga suletud vildakal kuivkäimlal ilutseb kiri «Tualet - 5 krooni».
  Turismiameti turundusdirektor Riina Lõhmus ütleb, et ta ei saa juba aastaid Harjumaa jugasid turismitrükistes tutvustada. Puuduvad viidad ja autoparklad muutuvad vihma ajal mudamülgasteks.
  Jõelähtme ja Keila valla juhid veeretavad vastutuse riigile, kelle maal joad asuvad.
  Jõelähtme abivallavanem Ülo Laanemets ütleb, et Jägala joa ümbruse saab korda alles mõne aasta pärast, kui vald joa aluse maa endale saab. «Riik ei tunne vastutust ja vald ei saa riiki mõjutada,» kurdab ta.
  Kuigi Laanemets tunnistab, et omavalitsuse jõud ei käi kevadisest turistidevoolust üle, loodab ta, et omanikuna suudaks vald ettevõtlust korraldada ja heakorra tagada.
  Keila vallavanem Tiit Mae süüdistab oma kodukoha kauneima vaatamisväärsuse armetuses samuti riiki, sest Keila joa vasakul kaldal kasvab riigimets ja paremal kaldal lagunev Keila-Joa mõis kuulub välisministeeriumile. «Keila-Joa valitsussuvilates elavad riigijuhid sõidavad iga päev sealt mööda,» nuriseb ta.
  Rippsilla remondiks saab Keila vald tänavu riigilt 100 000 krooni.
  Põhja-Eesti jugade prahisse uppumises on süüdi inimeste hoolimatus, ütleb Harju maavalitsuse keskkonnaosakonna asejuhataja Tiia Kaar. Ta ei oska aga ühtegi hoolimatut nimetada.
  Keskkonnaministeeriumi nõunik Veljo Ranniku tunnistab, et valla ja ministeeriumi ametnikud pole oma tööd piisavalt hästi teinud, kuid süüdistab Põhja-Eesti elanikke vandalismis. «Jugade ümbruse koristamisega tuleb oodata, kuni suurvesi ära läheb,» ütleb ta.
  Harjumaa jugasid külastavale turistile jääb mulje, et vallaametnikud ei hooli oma kodukohast või pistavad heakorraraha töid tegemata oma taskusse.
  Riina Lõhmus otsib Jõelähtme ja Keila vallale vabandust. «Suur osa Eestist näeb praegu jube välja,» ütleb ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.