• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Probleemsed kulude kärpijad

  Säästueelarve järgi vähendatakse ministeeriumide kulutusi sel aastal 861 miljoni krooni võrra. Ministeeriumide ettepanekute kohaselt on rahandusministeeriumi pressiteate järgi eilse seisuga seni leitud võimalusi kulutusi vähendada vaid 579 miljoni krooni osas.
  Rahandusministeeriumil on etteheiteid kaheksale ministeeriumile: kultuuri-, haridus-, keskkonna-, kaitse-, välis-, majandus-, põllumajandus- ning teede- ja sideministeeriumile. Probleemsed on pressiteate järgi seejuures kultuuri-, haridus- ja keskkonnaministeerium.
  Etteantud summas ja veidi suuremas ulatuses on kulude kokkuhoidu planeerinud justiits-, sise-, rahandus- ja sotsiaalministeerium.
  Keskkonnaministeeriumi üldosakonna juhataja Kalju Kukk sõnas, et tulude vähendamise kava nägi ette 31,9 miljoni krooni kärpimist, kuid nemad läksid välja 20,5 miljoni krooniga. «Meie anname tänavu riigimetsade majandamisest 30 miljonit krooni rohkem, kui eelarve planeeris, nii et kokku on meie pealt juurde võidetud 50 miljonit krooni,» selgitas Kukk.
  Säästueelarve näeb ette ministeeriumide ja teiste riigiasutuste kulusid kokku kärpida 1,03 miljardi krooni võrra.
  Eesti Panga juhtkond kahtleb valitsuse kavandatud negatiivse eelarve 1,03 mld krooni vähendamise tõhususes.
  «Säästueelarve koostamine on muidugi positiivne, kuid tuleb arvestada, et riigieelarve puudujääk võib kujuneda suhteliselt suuremaks,» ütles Eesti Panga president Vahur Kraft eilsel pressikonverentsil.
  «Seni on valitsus arutanud selle aasta eelarve kärpimist, aeg on hakata mõtlema ka järgmise aasta eelarve peale,» ütles Kraft, «praegu valitsusel selle kohta arusaam puudub.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.