• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kommercbanka saab rahasüsti

  Plaani järgi kapitaliseerib keskpank RKBs 15,5 miljoni lati (26 miljoni dollari) väärtuses laene, omandades pangas 39protsendilise osaluse. Täiendavad miljon latti investeerib Rigas Kommercbanka aktsiatesse ka rahandusministeerium.
  Nii võib Läti suuruselt viies pank juunis-juulis taas uksed avada.
  Keskpanga teatel tehti otsus Läti pangandussüsteemi üldise stabiilsuse ja tugevuse huvides. Analüütikute sõnul saadab see aga vale signaali teistele krediidiasutustele, kes Venemaale investeerimisega ettevaatlikumad olid.
  «Kui see plaan ei taotle enamat, kui võimaldada pangal sama vigu teinud juhtkonna eestvedamisel tegevust jätkata, on lahendus halb, sest seab surve alla õigeid otsuseid teinud pangad,» ütles Adriatic Baltic Groupi president James Oats.
  Venemaa finantskriisi puhkedes läinud aasta augustis oli Läti pangandussektori varadest 3,5 protsenti rublavõlakirjades. Kokku moodustasid Venemaa-investeeringud sektori varadest 8 protsenti.
  Läti 27 krediidiasutusest oli Rigas Kommercbanka aga suurematest pankadest ainus, kes hoidis Vene võlakirjades tervelt 13 protsenti varadest.
  Arvestades asjaolu, et Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupank (EBRD) oli 23 protsendiga RKB üks suuremaid aktsionäre, oli riski selline kontsentratsioon paljudele analüütikutele üllatav. Panga põhikapitaliga katmata kogukahjum ulatus umbes 30 miljonile latile.
  Analüütikute sõnul on Rigas Kommercbanka usaldusväärsuse taastamine isegi EBRD üheksa miljoni dollari suuruse krediidiliini avamise ja täiendavate investeerimislubaduste valguses siiki väga raske.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Isegi head tulemused suruvad minu lõheinvesteeringut vee alla
Alles ma rõõmustasin, et rikastun koos Norra lõhemiljardäridega, kui juba sain reedel külma duši – minu portfelli kalakasvataja Lerøy Seafoodi eelmise nädala lõpus avaldatud esimese kvartali majandustulemused kukutasid aktsiat korraga peaaegu 10 protsenti. Ja seda hoolimata rekordilistest kvartalitulemustest ning kalakasvataja sõnul äärmiselt kõrgest roosa kala hinnast.
Alles ma rõõmustasin, et rikastun koos Norra lõhemiljardäridega, kui juba sain reedel külma duši – minu portfelli kalakasvataja Lerøy Seafoodi eelmise nädala lõpus avaldatud esimese kvartali majandustulemused kukutasid aktsiat korraga peaaegu 10 protsenti. Ja seda hoolimata rekordilistest kvartalitulemustest ning kalakasvataja sõnul äärmiselt kõrgest roosa kala hinnast.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Rootsi esitas taotluse NATOga liitumiseks
Rootsi valitsus otsustas esitada taotluse NATOga liitumiseks, ütles riigi peaminister Magdalena Andersson.
Rootsi valitsus otsustas esitada taotluse NATOga liitumiseks, ütles riigi peaminister Magdalena Andersson.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.