Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekomi dividendid võivad suureneda

  «Lähematel aastatel jätkame dividendipoliitikat, mille kohaselt makstakse dividendidena aktsionäridele viiendik ettevõtte kasumist,» ütles ASi Eesti Telekom juhatuse esimees Toomas Sõmera pärast aktsionäride üldkoosolekut reedel. Eesti Telekomi eelmise aasta puhaskasum oli 313 miljonit krooni, millest maksti A-aktsiate omanikele dividendidena 62,7 miljonit krooni ehk 20 protsenti. Iga aktsia eest teenivad aktsionärid tänavu 85 senti.
  Eesti Telekomi B-aktsiate omanikele Teliale, Sonerale ja Baltic Telele makstakse kokku 10 000 krooni omanikutulu. Eesti Telekomi suuromanikud said dividende tänavu ka Eesti Telekomi tütarfirmadest Eesti Telefonist ja Eesti Mobiiltelefonist (EMT). EMT maksis kahele välisosanikule omanikutuluna kokku 91 miljonit krooni, Eesti Telefon 53,6 miljonit krooni.
  Eesti Telekomi dividendidele on õigus kõigil aktsionäridel, kes on aktsionäride nimekirjas seisuga 7. juuni 1999.
  Hansapanga analüütiku Urmas Riieli sõnul on Eesti Telekomi aktsia pikaajalise investeeringuna väga hea väärtpaber. «Telekommunikatsioonid on järgmise aastatuhande äri,» ütles Riiel. «Täna maksavad nad küll vähe dividende, kuid ilmselt tuleb ka selles osas tulevikus kasv.»
  Toomas Sõmera sõnul jätkub käivete kasv mobiilsideturul keskmiselt 5 protsenti aastas. «Tundub, et aasta lõpuks tuleb 25 mobiiltelefoni 100 inimese kohta,» rääkis Sõmera. Eelmise aasta lõpuks oli Eestis saja inimese kohta 17 mobiiltelefoni.
  «Suur tulevik on ilmselt interneti ja andmeside teenustel,» ütles Sõmera. «Põhjamaade inimesed nagu eestlasedki istuvad heameelega pikkadel pimedatel öödel internetis.»
  Eesti Telekom oma selle aasta kasumi- ja käibeprognoosi ei avalikusta. Täna avaldab ettevõte esimese kvartali tulemused.
  Eesti Telekomi aktsionärid kinnitasid reedel ettevõtte uue nõukogu koosseisu Aare Targa, Meelis Milderi, Veiko Tali, Hannes Tamjärve, Lauri Tapani Holopaineni, Brian Eppi, Bo Hendrikssoni, Mikko Pirineni, Hans Golteuse ja Lars-Erik Samuelssoni. Tark ja Hendriksson on nõukogus kõigi aktsionäride esindajatena, Epp ja Tamjärv esindavad Telekomi GDRide omanikke, Milder ja Tali Eesti riiki, Holopainen ja Pirinen Sonerat ning Golteus ja Samuelsson Teliat. Telekomi uus nõukogu valis nõukogu esimeheks vandeadvokaat Aare Targa. Telekomi juhatuse kolmandaks liikmeks nimetati Telia asepresident Mart Nurk.
 • Hetkel kuum
Konsultant: inflatsioonilises keskkonnas on finantsanalüüs olulisem kui iial enne
Ühinemis- ja ülevõtmistehingute planeerimisel on tähtis arvestada inflatsiooni mõju kasumieesmärkidele ning hoolega läbi mõelda, kuidas seda finantsandmetes õigesti kajastada, kirjutab PwC Eesti tehingute nõustamise juhtivkonsultant Allar Karu.
Ühinemis- ja ülevõtmistehingute planeerimisel on tähtis arvestada inflatsiooni mõju kasumieesmärkidele ning hoolega läbi mõelda, kuidas seda finantsandmetes õigesti kajastada, kirjutab PwC Eesti tehingute nõustamise juhtivkonsultant Allar Karu.
Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Tallinna börs vedas ainsana Balti indeksi alla
Balti koondindeks langes päeva lõpuks 0,19%. Tallinna börs lõpetas päeva ainsana miinuses, taganedes 0,42%. Riia ja Vilniuse indeksid sulgusid vastavalt 0,09% ja 0,51% plussis.
Balti koondindeks langes päeva lõpuks 0,19%. Tallinna börs lõpetas päeva ainsana miinuses, taganedes 0,42%. Riia ja Vilniuse indeksid sulgusid vastavalt 0,09% ja 0,51% plussis.
Reaalajas börsiinfo
Selgusid parimad väikefirmad: võitjate seas on nii juutuuber kui ka looduskosmeetika valmistajad
Täna õhtul jagas Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon välja auhindu parimatele väikeettevõtjatele. Auhindu jagati kaheksas kategoorias.
Täna õhtul jagas Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon välja auhindu parimatele väikeettevõtjatele. Auhindu jagati kaheksas kategoorias.
Äripäeva Juhtimiskool: tulemuslikku meeskonda kannustab usk, et me saame koos hakkama!
Tulemuslikkuse saavutamine on nagu maratoni jooksmine – see nõuab fookust, motiveerivat ja selget eesmärki, head koostööd ning muidugi pingutust, rääkis Äripäeva Juhtimiskooli uues saates EBSi lektor, juhtimisekspert ja Äripäeva Akadeemia koolitaja Ester Eomois. Õnneks on see kõik arendatav ja püsivalt kõrge tulemuslikkusega väga head koostööd tegev meeskond pole vaid helesinine unistus.
Tulemuslikkuse saavutamine on nagu maratoni jooksmine – see nõuab fookust, motiveerivat ja selget eesmärki, head koostööd ning muidugi pingutust, rääkis Äripäeva Juhtimiskooli uues saates EBSi lektor, juhtimisekspert ja Äripäeva Akadeemia koolitaja Ester Eomois. Õnneks on see kõik arendatav ja püsivalt kõrge tulemuslikkusega väga head koostööd tegev meeskond pole vaid helesinine unistus.
Nordeconi ehitusdivisjoni juht: pole põhjust arvata, et ehitusmaterjalide hinnad langevad
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Presidendi teenetemärgi saanud puidutööstur: raiemahu järsk kokkutõmbamine on ohtlik
Valgetähe teenetemärgi saanud RAIT ASi juhatuse esimees Ivar Dembovski panustab aktiivselt kohaliku kogukonna arengusse ja haridusvaldkonna edendamisesse.
Valgetähe teenetemärgi saanud RAIT ASi juhatuse esimees Ivar Dembovski panustab aktiivselt kohaliku kogukonna arengusse ja haridusvaldkonna edendamisesse.

Olulisemad uudised

Saksamaa tööstustoodang tõi halva üllatuse
Saksamaa tööstustoodang vähenes detsembris oodatust rohkem, langust vedasid energiamahukad sektorid, vahendas Reuters.
Saksamaa tööstustoodang vähenes detsembris oodatust rohkem, langust vedasid energiamahukad sektorid, vahendas Reuters.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.