Kristina Traks • 23. mai 1999 kell 22:00

Telekomi dividendid võivad suureneda

«Lähematel aastatel jätkame dividendipoliitikat, mille kohaselt makstakse dividendidena aktsionäridele viiendik ettevõtte kasumist,» ütles ASi Eesti Telekom juhatuse esimees Toomas Sõmera pärast aktsionäride üldkoosolekut reedel. Eesti Telekomi eelmise aasta puhaskasum oli 313 miljonit krooni, millest maksti A-aktsiate omanikele dividendidena 62,7 miljonit krooni ehk 20 protsenti. Iga aktsia eest teenivad aktsionärid tänavu 85 senti.

Eesti Telekomi B-aktsiate omanikele Teliale, Sonerale ja Baltic Telele makstakse kokku 10 000 krooni omanikutulu. Eesti Telekomi suuromanikud said dividende tänavu ka Eesti Telekomi tütarfirmadest Eesti Telefonist ja Eesti Mobiiltelefonist (EMT). EMT maksis kahele välisosanikule omanikutuluna kokku 91 miljonit krooni, Eesti Telefon 53,6 miljonit krooni.

Eesti Telekomi dividendidele on õigus kõigil aktsionäridel, kes on aktsionäride nimekirjas seisuga 7. juuni 1999.

Hansapanga analüütiku Urmas Riieli sõnul on Eesti Telekomi aktsia pikaajalise investeeringuna väga hea väärtpaber. «Telekommunikatsioonid on järgmise aastatuhande äri,» ütles Riiel. «Täna maksavad nad küll vähe dividende, kuid ilmselt tuleb ka selles osas tulevikus kasv.»

Toomas Sõmera sõnul jätkub käivete kasv mobiilsideturul keskmiselt 5 protsenti aastas. «Tundub, et aasta lõpuks tuleb 25 mobiiltelefoni 100 inimese kohta,» rääkis Sõmera. Eelmise aasta lõpuks oli Eestis saja inimese kohta 17 mobiiltelefoni.

«Suur tulevik on ilmselt interneti ja andmeside teenustel,» ütles Sõmera. «Põhjamaade inimesed nagu eestlasedki istuvad heameelega pikkadel pimedatel öödel internetis.»

Eesti Telekom oma selle aasta kasumi- ja käibeprognoosi ei avalikusta. Täna avaldab ettevõte esimese kvartali tulemused.

Eesti Telekomi aktsionärid kinnitasid reedel ettevõtte uue nõukogu koosseisu Aare Targa, Meelis Milderi, Veiko Tali, Hannes Tamjärve, Lauri Tapani Holopaineni, Brian Eppi, Bo Hendrikssoni, Mikko Pirineni, Hans Golteuse ja Lars-Erik Samuelssoni. Tark ja Hendriksson on nõukogus kõigi aktsionäride esindajatena, Epp ja Tamjärv esindavad Telekomi GDRide omanikke, Milder ja Tali Eesti riiki, Holopainen ja Pirinen Sonerat ning Golteus ja Samuelsson Teliat. Telekomi uus nõukogu valis nõukogu esimeheks vandeadvokaat Aare Targa. Telekomi juhatuse kolmandaks liikmeks nimetati Telia asepresident Mart Nurk.

Hetkel kuum