• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaikne periood börsil kestab

  Kauplemine Tallinna börsil jäi ka möödunud nädala viimasel päeval heitlikuks, börsisüsteemi 12,7 miljoni kroonise päevakäibe juures leidsid elavamat kauplemist vaid turu liideraktsiad. ÄP indeks vajus päevaga 0,45%, 354,08 punktile.
  Vaiksel turul liikusid enamiku aktsiate hinnad tasakesi allapoole. Suuna määrasid põhinimekirja aktsiad, mis Telekomi aktsia vedamisel läbisid 0,68--1,9protsendise languse. Telekomi puhul on investorite ja maaklerite pilgud tugevalt Londonis toimuvas kinni. Reede hommikul kukkus Telekomi aktsia seal järsult, kuid pärastlõunal asus taas tõusule. Samuti Tallinnas kerkis aktsia hind viimase tunniga päeva madalaimalt 108,5 kroonilt 109,75 kroonile.
  Vaadates Telekomi aktsia sulgemishindasid, tuleb siiski tõdeda, et viimase kuu jooksul on Telekomi GDR püsinud Londoni börsil ülimalt stabiilselt 22,35--22,45 USD ehk 111,6--112,1 kr tasemel. Kõikumised on tulenenud peamiselt dollari ja euro kursi muutusest.
  Ainsa suurema muutuse tegi reedel lisanimekirjas kaubeldav Kalevi aktsia, kerkides ligi 400 000kroonise käibe juures 13,4%. Kalev on üks ettevõtetest, kellel veel I kvartali majandustulemused avaldamata ja täna on börsireglemendi kohaselt selleks viimane päev. Tahaks loota, et reedene hinnatõus sellega kuidagi seotud pole.
  Reedel avaldas oma I kvartali tulemused Saku õlletehas. Eesti õlleturu liidri käive oli aastataguse perioodiga võrreldes kasvanud 47,6% ehk pea sama palju kui statistikaamet kogu õlleturu mahuks arvestas. See informatsioon oli investoritele aga juba teada ja reedene uudis lisas vaid kindlust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.