Toomas Truuverk • 30. mai 1999 kell 22:00

Vaikne periood börsil kestab

Kauplemine Tallinna börsil jäi ka möödunud nädala viimasel päeval heitlikuks, börsisüsteemi 12,7 miljoni kroonise päevakäibe juures leidsid elavamat kauplemist vaid turu liideraktsiad. ÄP indeks vajus päevaga 0,45%, 354,08 punktile.

Vaiksel turul liikusid enamiku aktsiate hinnad tasakesi allapoole. Suuna määrasid põhinimekirja aktsiad, mis Telekomi aktsia vedamisel läbisid 0,68--1,9protsendise languse. Telekomi puhul on investorite ja maaklerite pilgud tugevalt Londonis toimuvas kinni. Reede hommikul kukkus Telekomi aktsia seal järsult, kuid pärastlõunal asus taas tõusule. Samuti Tallinnas kerkis aktsia hind viimase tunniga päeva madalaimalt 108,5 kroonilt 109,75 kroonile.

Vaadates Telekomi aktsia sulgemishindasid, tuleb siiski tõdeda, et viimase kuu jooksul on Telekomi GDR püsinud Londoni börsil ülimalt stabiilselt 22,35--22,45 USD ehk 111,6--112,1 kr tasemel. Kõikumised on tulenenud peamiselt dollari ja euro kursi muutusest.

Ainsa suurema muutuse tegi reedel lisanimekirjas kaubeldav Kalevi aktsia, kerkides ligi 400 000kroonise käibe juures 13,4%. Kalev on üks ettevõtetest, kellel veel I kvartali majandustulemused avaldamata ja täna on börsireglemendi kohaselt selleks viimane päev. Tahaks loota, et reedene hinnatõus sellega kuidagi seotud pole.

Reedel avaldas oma I kvartali tulemused Saku õlletehas. Eesti õlleturu liidri käive oli aastataguse perioodiga võrreldes kasvanud 47,6% ehk pea sama palju kui statistikaamet kogu õlleturu mahuks arvestas. See informatsioon oli investoritele aga juba teada ja reedene uudis lisas vaid kindlust.

Hetkel kuum