• Jaga lugu:

  Arvutimüük väheneb

  Täielikult on turult kadunud kodutarbijad ja ka väikeettevõtted lükkavad majandusliku surutise tingimustes arvutioste edasi, ütles MicroLink Arvutite tootejuht Andrus Raudsalu.
  Baltimaade suurima infotehnoloogiakontserni ASi MicroLink käive mais oli 26 miljonit krooni, mis oli eelmise kuuga võrreldes 6 miljoni võrra väiksem.
  «Varasematel aastatel olid mai tulemused paremad, kuna siis realiseeriti arvutimessil sõlmitud lepingud,» sõnas MicroLinki turundusjuht Allan Sombri eile. «Sel aastal polnud messil mingit mõju ostule.»
  MicroLink tootis mais 794 arvutit, mis on viiendiku võrra vähem kui aprillis ja 2,5 korda vähem võrreldes mulluse tulemusega. Neist 436 arvutit müüdi Eestis, 154 Lätis ja 26 Soomes.
  Arvutitootmine moodustab MicroLinki kontserni käibest ligi 40% ja selle osa kahaneb pidevalt. Kasvavaks sektoriks on IT-teenused. «Riistvara osakaalu kahanemine on infotehnoloogia turu loogiline areng, Baltimaad järgivad siin arenenumate riikide tendentse,» ütles MicroLinki juhatuse esimees Allan Martinsoni. «Tänane trend on sinnapoole, et riistvara, tarkvara ja teenused moodustavad kõik võrdselt ühe kolmandiku IT-turust.»
  Teise suurema Eesti arvutitootja ASi Pennu Computers Technology (PCT) arvutite müük kahanes mais 14 protsenti. Kokku tootis Pennu eelmisel kuul 206 arvutit. Pennu edestab MicroLinki Soome ekspordi poolest 42 arvutiga. Pennu arvutite uueks ekspordisihiks maikuus oli Senegal, kuhu müüdi viis arvutit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
7 asja, mida tuleks oma CVs kohe muuta
Kui tihti kuuldakse soovitusi, mida tasub lisada oma CVsse, siis harva mainitakse, mis tasub välja jätta, vahendab CNBC.
Kui tihti kuuldakse soovitusi, mida tasub lisada oma CVsse, siis harva mainitakse, mis tasub välja jätta, vahendab CNBC.