• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa aktsia juhtis börsi langusele

  Aktsiate hinnad liikusid reedel taas allamäge. Investorites tekitas ärevust neljapäevane rahandusminister Siim Kallase esinemine, kus ta teatas avalikkusele üldvalitsuse eelarve võimalikust kuni 2,5 miljardi kroonisest defitsiidist ja I kvartali kaheprotsendisest majanduslangusest.
  Tegelikult pole eelarve defitsiit ja sisemajanduse kogutoodangu langus kohalikke olusid tundvatele investoritele kuigi suur üllatus. Diskuteerida võib muidugi mõlema näitaja suuruse ootuspärasuse üle. Ilmselt paljud investorid lootsid, et Eesti majandus väljub kriisist kiiremini.
  Reedene aktsiaturg näitas siiski, et arvestatav kauplemisaktiivsuse kasv tekkis vaid Hansapanga aktsia osas. Ülejäänud turg jätkas tavapärases rütmis, kus likviidsemate aktsiate käibed olid 1--2 miljonit ja vähemlikviidsetel pea olematud. See näitab, et kohalikud investorid makromajandusliku karmi reaalsuse selgumisest end väga häirida ei lasknud. Kannatas vaid turu likviidseim Hansapanga aktsia.
  Ühispanga maakler Jaak Raivo ütles Reutersile reedest kauplemispäeva Tallinna börsil kommenteerides, et Hansapanga aktsia 3protsendise languse põhjustas üks suuremahuline müügiorder, mille andja otsustas oma positsiooni Hansapanga aktsias sulgeda. Hansapanga aktsia andis reedel oma 15,2 miljoni kroonise käibega ligi 70% börsisüsteemi kogukäibest.
  Võib arvata, et Hansapanga aktsiate müüja ei olnud kohalik investor ja suure tõenäosusega mõjutas tema investeerimisotsust rahandusministri avaldus. Ilmselt hakkavadki aktsiaturgu sel nädalal mõjutama arutlused makromajanduslikust olukorrast riigis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.